Serie A

”Framtidens Milan måste byggas kring Pato”

Av: 

Kalle Karlsson

FOTBOLL

Bonera om hur klubben ska klara sig efter försäljningarna

Milan generationsväxlar och tappar sina stjärnor.

Försvararen Daniele Bonera anser att Alexandre Pato nu är den nye nyckelspelaren.

– Framtidens anfall måste byggas runt honom, säger han.

Vad händer med Milan? Säljer de bort statusen som kandidat till ligatiteln? Ger de upp chansen att vinna Champions League de närmaste åren?

Det är frågor som supportrarna brottas med efter att Silvio Berlusconi sålt Thiago Silva och Zlatan Ibrahimovic till Paris SG.

Försvararen Daniele Bonera sa idag på en presskonferens:

– Den här dubbelförsäljningen ses i negativt ljus eftersom vi har tappat spelare som Gattuso, Nesta, Zambrotta och Pippo. En sådan sommar ser allt mörkt ut. Spelarna som varit i slutet av sina kontrakt har gjort sina val – om Nesta hade stannat kanske fansen hade sett annorlunda på det här (försäljningen av Thiago Silva och Zlatan Ibrahimovic). Klubben jobbar också på att få in nya spelare.

Pato nyckelspelare

Med så många äldre spelare borta har Milan tappat värdefull rutin. Daniele Bonera menar att Alexandre Pato kommer att få ta ett större ansvar.

– Jag har hört att Pato är väldigt motiverad efter att ha fått bukt med sina skadeproblem. Framtidens anfall måste byggas runt honom. Han är en mästare, men han är fortfarande ung och kan fortfarande utvecklas.

Om Antonio Cassano, som ryktas vilja bort från klubben, säger Bonera:

– Vad vi behöver är den Cassano som vi hade i slutet av säsongen. Om han har några problem måste han snacka med klubben, men om det bara handlar om stolthet tror jag att han kommer tillbaka starkare än någonsin.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Serie A