AIK Fotboll

Historiska stormötet avslutar allsvenskan

Av: 

Patrik Brenning

FOTBOLL

AIK: Vi ville gärna ha det så

Den 18 april 1937 spelades den första matchen på Råsunda fotbollsstadion, mellan AIK och Malmö FF.

Den 4 november 2012 spelas den sista matchen på samma arena mellan samma lag i allsvenskans sista omgång.

– Vad jag förstått är det fortfarande preliminärt men vi vill gärna ha det så, säger AIK:s vd Annela Yderberg till Sportbladet.

På onsdagen hade de allsvenska klubbarna ett ordningsmöte där bland annat spelordningen för den kommande säsongen diskuterades. Nu har det preliminära spelschemat läckt ut och det blir en historisk avslutning.

Bad om avslutningen

Enligt Sportbladets uppgifter bad AIK om att få spela sin sista match för säsongen mot Malmö FF på Råsunda. Något alla parter enligt det preliminära schemat godkänt.

– För oss blir det bra om det blir sista matchen mot Råsunda. Alla får ha önskemål och vi tycker det är bra om det blir så, säger AIK:s vd Annela Yderberg.

Stämmer det att det var er uttryckliga önskan?

– Vi vill gärna spela mot Malmö sista matchen hemma. Vi vill gärna spela då om det blir så, säger Yderberg.

– När spelschemat ska läggas är det så många faktorer som spelar in och det är inte vi som lägger det. Men vi är inte missnöjda...

Vann med 4-0

Matchen blir en historisk avslutning och stängning av Råsunda fotbollsstadion. Öppningsmatchen den 18 april 1937 vann AIK mot just Malmö FF med 4-0. Detta innan den officiella invigningen av arenan i maj samma år.

Nu kommer alltså arenans sista match att spela mellan samma lag, preliminärt den 4 november 2012. Svenska landslaget avslutar sin tid på arenan den 15 augusti 2012 med en repris på VM-finalen 1958 mellan Sverige och Brasilien.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

AIK Fotboll

AIK

Allsvenskan i fotboll

Friends Arena

Malmö FF