Zlatans nya lag imponerade

FOTBOLL

”Spelade bra mot ett storlag”

1 av 7 | Foto: GETTY

NEW YORK. 1-1 mot Champions League-mästarna Chelsea.

Zlatan Ibrahimovics nya klubb PSG imponerar.

– Jag är säker på att de blir att räkna med, säger Chelseas tränare Roberto Di Matteo.

38 000 åskådare kom till den första fotbollsmatchen någonsin på basebollarenan Yankee Stadium i New York i går kväll. Uppskattningsvis var 95 procent anhängare till Chelsea. De blev knäpptysta när Nene gjorde 1-0 till PSG i den första halvleken. I andra halvlek bytte Chelsea in storstjärnorna och med tio minuter kvar kvitterade jättetalangen Lucas Piazon.

– Vi spelade bra mot ett storlag. Vi är fortfarande i uppbyggnadsfasen, men är redan nu stabila. Det här var nyttigt för framtiden, säger backen Milan Bisevac.

Chelseas tränare Roberto Di Matteo menade att resultatet var rättvist och passade på att hylla PSG:s projekt.

– Det är bra för franska ligan och Champions League. Jag är säker på att de blir att räkna med. Så här ser fotbollen ut nu, ägare tar över och investerar mycket pengar, säger han enligt AP.

”En bra match”

Tränaren Carlo Ancelotti tyckte att det var en väldigt bra erfarenhet att möta storlaget och hyllade nyförvärvet Ezequiel Lavezzi.

– Han är inte på topp ännu, men visade hur snabb och farlig han är. Det var en bra och intensiv match mot ett av Europas bästa lag, säger italienaren.

Zlatan Ibrahimovic ansluter i morgon tisdag och gör troligen sitt första träningspass med sina nya lagkamrater under onsdagen. Det är högst tveksamt om han är redo att göra debut mot DC United i Washington natten till söndag svensk tid.

ARTIKELN HANDLAR OM

Ligue 1