Helvete för Milan – himmel för Cassano

FOTBOLL

Jobbig premiärförlust efter alla försäljningar

Ingen Antonio Cassano, ingen Thiago Silva och ingen Zlatan Ibrahimovic.

Då föll Milan i premiären – mot nykomlingen Sampdoria.

Samtidigt gjorde bortbytte Antonio Cassano en succédebut hos Inter.

När Silvio Berlusconi orkestrerade försäljningen av Zlatan Ibrahimovic och Thiago Silva till Paris Saint-Germain lät han förvånansvärt nöjd i sina uttalanden.

– Jag har sålt Ibra och Thiago Silva och på det viset sparat klubben 150 miljoner euro, sa den tidigare regeringschefen då.

Frågan är vad han säger nu.

Tränaren Allegri försökte se positivt på det.

– Vi träffade målramen, tvingade fram rensningar på mållinjen och räddningar. Jag kan inte be om mer från mina spelare just nu, säger han enligt Football Italia.

Costa matchvinnare

Smällen kom i 59:e minuten då Andrea Costa nickade in 1-0.

Kevin-Prince Boateng sköt i stolpen på stopptid men resultatet stod sig och Sampdoria kunde ta en skön seger i sin comeback efter en säsong nere i Serie B.

För Massimiliano Allegris rödsvarta gäng är det desto tyngre.

– Vi har fem dagar kvar på transferfönstret för att se vad vi behöver och kan hitta. Just nu är det viktigaste att killarna inte deppar för mycket, eftersom de gjorde vad de kunde, säger Allegri.

■ ■ ■

Bättre gick det för Inter och förre Milan-spelaren Antonio Cassano. Anfallaren assisterade till ett mål i 3-0-segern borta mot Pescara.

En betydligt skönare start än Milans Giampaolo Pazzini, som ingick i bytesaffären med Cassano ärkerivalerna emellan, fick alltså.

– Jag är väldigt glad. Det är lätt att spela med spelare som (Diego) Milito och (Wesley) Sneijder. De här lagkamraterna är det lätt att samarbeta med, säger Cassano.

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A