”Vi slapp de stora fiskarna”

Foto: Christophe Jallet.
FOTBOLL

PARIS. Franska medier pustar ut efter Champions League-lottningen.

Bäst lottning av de tre franska lagen bedöms PSG ha fått, som möter Porto, Dinamo Zagreb och Dynamo Kiev.

– PSG drar en vinstlott, konstaterar radiostationen RTL.

Efter onsdagens kvalspel till Champions League stod det klart att Lille gör regerande franska mästarna Montpellier samt Paris Saint Germain sällskap i klubblagsturneringarnas finrum i höst.

Och det blev också Lille som fick den tuffaste lottningen av de tre franska deltagarna med Bayern München, Valencia och Bate Borisov som motståndare.

Det ser betydligt ljusare ut för PSG som hamnat i en av turneringens absolut enklaste grupper, trots att man var tredjeseedad och riskerade betydligt svårare motstånd.

”Mycket tur”

Porto, Dinamo Zagreb och Dynamo Kiev är de tre lag som Zlatan Ibrahimovic och kompani ska ta sig an under hösten, en grupp som beskrivs som en "drömlottning" i franska medier.

"PSG hade ganska mycket tur i lottningen" menar l'Équipe, medan radiostationen RTL konstaterar att "PSG drog en vinstlott och hamnade i den kanske lättaste gruppen av alla i Champions League".

Le Parisien skriver att "PSG, som brukar ha tur i lottningen till den inhemska cupen, tar traditionen vidare när man dras i en av de minst skräckinjagande grupperna i Champions Leagues gruppspel".

Carlo Ancelotti hoppas på gruppseger för PSG i Champions League.

– Lottningen är klar, nu ska vi spela de här matcherna också. Vi ska göra vårt bästa och jag hoppas att vi ska kunna ta oss till åttondelsfinal, och varför inte som gruppetta. Lag som Kiev, Zagreb och Porto har en viss internationell erfarenhet och den här typen av matcher är väldigt speciella, säger Ancelotti till klubbens hemsida.

”Är en öppen grupp”

Försvararen Christophe Jallet är nöjd med lottningen.

– Det är en öppen grupp, men det kunde blivit mycket mer komplicerat med tanke på de "stora fiskar" som fanns med i lottningen. Vi slapp dem och har alla möjligheter att ta oss vidare, säger Jallet till psg.fr.

För Montpellier, som vann Ligue 1 förra säsongen, väntar ett kärt återseende då man möter Arsenal och deras nya anfallsvärvning Olivier Giroud som, med sina 21 mål i ligan förra säsongen, var en stor anledning till Montpelliers överraskande succé i Frankrike.

ARTIKELN HANDLAR OM

Ligue 1