J-Södra-målvakten förd till sjukhus i ambulans

Foto: Bildbyrån
FOTBOLL

JÖNKÖPING/STOCKHOLM. Jönköpings Södras Anton Cajtoft tvingades bryta kvalmatchen mot Trelleborg.

23-åringen fördes till sjukhus – och senare stod det klart att målvakten fått en fraktur på knäskålen.

– Alla tankar går till honom. Det såg inte bra ut, med allt vad det innebär, säger J-Södras tränare Jimmy Thelin.

Jönköpings Södra förlorade den första kvalmatchen mot Trelleborgs FF med 0–2 på Vångavallen. Därmed är man piskat att få in minst två mål samt undvika att släppa in något för att ta det hela vidare till förlängning.

Det började bra för hemmalaget på Stadsparksvallen. Laget öste på de inledande tio minuterna, där Fredrik Olsson höll på att slinka igenom två gånger om.

Då var plötsligt olyckan framme. Målvakten Anton Cajtoft skulle bara skjuta iväg bollen när han plötsligt föll till marken.

”Såg inte bra ut”

23-åringen såg ut att ha riktigt ont och kunde knappt ligga still när han läkarundersöktes. Han fördes sedan i ambulans till sjukhus.

– Det kommer mer exakta besked i morgon. Alla tankar går till honom. Det såg inte bra ut, med allt vad det innebär, säger Jönköpingstränaren Jimmy Thelin.

Cajtoft missade i princip hela förra säsongen på grund av en korsbandsskada och har även i år haft problem med sitt knä.

– Det är en spelare som har kämpat och som haft motgångar. Nu måste vi alla stötta honom. Han hade ont i knät och är på sjukhus, det är inga bra signaler, säger Thelin.

Fraktur på knäskålen

Senare under kvällen bekräftade läkaren Lars-Göran Hassel för Sportbladet att Cajtoft fått en fraktur på knäskålen. Förhoppningen är att målvakten ska opereras redan under morgondagen.

Till J-Nytt säger Hassel vidare att den nya skadan inte har något samband med den tidigare korsbandsskadan.

– Nej, korsbandet har varit bra och stabilt. Han fick ett tvärstopp i dag när han satte ner foten. Det är inte någon jättevanlig skada direkt, säger Lars-Göran Hassel till tidningen.

Knäskålsfrakturer behandlas med gips eller skena. Vanligtvis läggs gipset från låret till fotleden och måste som regel sitta i fem till sex veckor. Därefter tas nya röntgenbilder för att kontrollera att skadan har läkt.

Så har det gått i kvalet till allsvenskan på 2010-talet 00:28
ARTIKELN HANDLAR OM