Fotbolls-VM 2018 i Ryssland

VM-spelare nötte bänk i Kalmar: ”Vattenpipan var alltid med”

Av: 

Robert Rosén

FOTBOLL

För knappt sex år sedan var han en bänknötare i Kalmar FF.

Nu är Khadim N'Diaye med i Senegals trupp – när landet gör sitt första VM på 16 år.

– Vattenpipan var alltid med, han hade med den på varje bortamatch och satt och rökte, säger tidigare lagkamraten Emin Nouri till Barometern.

Hösten 2012 rådde det målvaktsbekymmer i Kalmar FF. Med Petter Wastå på skadelistan behövdes en ny back-up till Etrit Berisha. Valet föll på Khadim N'Diaye, som lånades in från senegalesiska ASC Linguère.

Någon större succé blev det dock inte för målvakten i Allsvenskan. Efter tre månader vände han tillbaka till Afrika – med ett facit på noll spelade matcher i KFF-tröjan.

Under den korta tiden i Småland hann N'Diaye dock sätta avtryck.

Hotellgästerna trodde det hade börjat brinna

– Jag hämtade Khadim i Köpenhamn när han kom och körde honom till hotellet. De ringer några timmar senare och sa ”Din kille verkar inte fatta att han inte kan röka på rummet”. Gästerna som bodde i rummen bredvid hade sett rök komma ut ur rummet och trott att det börjat brinna. Någon från receptionen hade sprungit upp till rummet och då satt han därinne med vattenpipan, säger Spiros Toulikas, rådgivaren som tog målvakten till Kalmar, till Barometern.

Även veteranen Emin Nouri, 32, minns vattenpipan.

– En kanonkille och en bra målvakt. Och vattenpipan var alltid med, han hade med den på varje bortamatch och satt och rökte. Den hade ständig glöd, säger försvaren till lokaltidningen.

”Jag fick inte chansen”

Spola fram tiden knappt sex år och verkligheten ser annorlunda ut för 33-åringen. I dag är han en del av Senegals trupp som för första gången på 16 år ska spela ett VM-slutspel.

Trots att speltiden uteblev i Allsvenskan har VM-målvakten bara gott att säga om sin före detta klubb och tidigare hemstad.

– Jag älskar Kalmar, en fin stad med trevliga människor. Jag vill hälsa till alla jag känner där, till Nouri och Papa Diouf. Han är en fantastisk spelare, men hade inte turen att komma med i VM-laget. Om vi återgår till Kalmar FF så kan man säga jag inte fick chansen att utvecklas i Kalmar, men jag älskar alla ändå, säger målvakten till Barometern.

Senegal ställs mot Polen klockan 17 på tisdagseftermiddagen. Gruppen består i övrigt av Colombia och Japan.


LÄS MER: Stor guide till VM – lag för lag
LÄS MER: Alla artiklar om fotbolls-VM
LÄS MER: VM i tv – så sänds matcherna
LÄS MER: Alla trupper – spelare för spelare
LÄS MER: Resultat i fotbolls-VM – live och tabeller

Publisert:

LÄS VIDARE

”Alla rökte ju! Det kanske gjorde mig bättre?”

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Fotbolls-VM 2018 i Ryssland

Fotbolls-VM

Kalmar FF

Senegal

Allsvenskan i fotboll