Newcastle körde över bottenkonkurrent

avFrida Fagerlund

FOTBOLL

Rafael Benitez kan ta helg med gott samvete – desto tyngre är det för Mauricio Pellergrino.

Under lördagen körde nämligen Newcastle över Southampton fullständigt.

Efter 0–3 hänger Pellegrinos jobb på en än skörare tråd, där Graham Potter har nämnts som en potentiell ersättare.

Det har inte varit en helt enkel säsong för nykomlingen Newcastle. Tränaren Rafael Benitez beklagade sig redan i somras över det magra spelarmaterialet som han hade att tillgå och det hände inte speciellt mycket under januarifönstret.

Den undre delen av Premier League-tabellen är anmärkningsvärt tät, endast fyra poäng skiljer mellan en 12:e och en 18:e placering. Mötet med Southampton hemma i Newcastle var därför enormt viktig för att lämna bottenstriden bakom sig.

Foto: Alloverpress

Kenedy tvåmålsskytt

Ett förvärv som faktiskt anlände under januari var Kenedy, som lånades in från Chelsea. 21-åringen stod minst sagt i centrum i matchen som slutade 3–0 till Newcastle.

Redan två minuter in levererade Jonjo Shelvey fram bollen i offensivt straffområde till Kenedy som sköt in 1–0 bakom Alex McCarthy. Drygt en halvtimme senare var det dags igen när Dwight Gayle spelade fram innan Kenedy iskallt utökade ledningen.

Pressad Pellegrino – öppnar för Potter?

Southampton fick aldrig chans att komma in i matchen. Med halvtimmen kvar hittade Shelvey återigen fram till en medspelare, denna gång Matt Richie, som fastställde slutresultatet till 3–0.

Skönt för Rafael Benitez, men betydligt tyngre för den redan pressade Mauricio Pellegrino. Redan innan den nya förlusten ryktades det om att tränaren var på väg bort och bland ersättarna har Östersunds Graham Potter nämnts som ett alternativ i brittisk media.

Ladda ner Sportbladets egna app du också 00:20

Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (iPhone)
Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (Android)

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM