Djurgårdens mardrömschema: Malmö tre gånger om

Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN

avJohan Björck

FOTBOLL

Spelschemat för allsvenskan har legat ute länge och lagens supportrar har redan börjat drömma om segrar och nya titlar.

Inom loppet av en månad ställs fjolårstrean Djurgården inför två derbyn och dessutom tre möten mot de regerande svenska mästarna.

– Jag tror Malmö tycker det är lika jobbigt att möta oss tre gånger som vi dem, säger Özcan Melkemichel.

Djurgården har börjat säsongen på bästa tänkbara sätt. På fem cupmatcher har de inte släppt in ett enda baklängesmål och än har klubben inte förlorat under försäsongen.

Men Djurgården kan gå en mörkare månad tillmötes och lagets tuffa matchning kan avgöra guldstriden redan i maj. Detta då april bjuder på några riktiga toppmatcher.

Stockholmsklubben inleder Allsvenskan mot Östersund på bortaplan och i de resterande sex omgångarna ställs 08-laget mot nykomlingarna Trelleborg, AIK, Malmö, Elfsborg, Hammarby och Malmö en andra gång.

Malmö tre gånger om

Men det tuffa schemat tar inte slut där. Sju dagar efter det andra mötet med Malmö möts de båda två igen för att denna gång göra upp om Svenska cupen-titeln.

Men Özcan Melkemichel tillika Djurgårdens tränare väljer att se matchschemat ur en mer positiv synvinkel.

Hur ser du på ert schema i april, Förbereder ni laget på ett specifikt sett?

– Det är ingenting som vi kan styra, det gäller att gilla läget. Vi har inte diskuterat matchschemat i laget och det är heller inget vi kommer lägga vikt vid.

Men du ser inte att er säsong kan vara avgjort redan i maj?

–Nej så tänker vi inte.

Ni möter Malmö tre gånger under 22 dagar, Känns det inte tufft?

– Nej det är väl kul att möta dem tre gånger på kort tid och städa av dem tidigt. Jag tror Malmö tycker det är lika jobbigt att möta oss tre gånger som vi dem.

Fredrik Ulvestad, mittfältare i Djurgården är inne på samma spår som sin tränare.

– Det är de matcherna man gillar att spela. Vi har redan spelat mot två topplag så det är inga problem att ladda upp och möta dem. Det är kanske ett litet tråkigt svar men som fotbollspelare tar du en match i taget.

Anledning till att Djurgården ställs mot Malmö tre gånger under våren stavas Europaspel och svenska cupen. Det allsvenska programmet offentliggjordes redan innan jul men då både Djurgården och Malmö spelar i Europa valde man att flytta höstens allsvenska möte till våren.

Allsvenskan 2018 drar igång 1 April 15:00.