Asoro tvåmålsskytt i U21-herrarnas storseger borta mot Turkiet

avStaffan Dickson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Bildbyrån
Asoro i en tidigare match i EM-kvalet.

Sunderlands Joel Asoro blev tvåmålsskytt i U21-herrarnas 3–0-seger borta mot Turkiet.

Men själv var han mest imponerad av Svante Ingelssons fullträff.

– Det måste ha varit dagens mål, säger Asoro till Sportbladet.

Sverige är fortsatt obesegrat i EM-kvalet i fotboll efter dagens seger borta mot Turkiet.

Joel Asoro öppnade målskyttet redan i den sjunde minuten.

– Ssewankambo slog den direkt på djupet, jag drog en löpning bakom backlinjen, säger han om förarbetet till målet.

Strax före pausvilan utökade Svante Ingelsson ledningen. Ingelsson kallades in i truppen av förbundskaptenen Roland Nilsson efter att Carlos Strandberg och Tesfaldet Tekie lämnat återbud.

– Det måste ha varit dagens mål. Det var jättefint spel med många passningar genom hela laget. När Alex Isak fick bollen väggspelade han med Svante som kom fri med målvakten, rundade honom och lade in den.

Chippade över målvakten

I den 83:e minuten fastställde Joel Asoro slutresultatet, den här gången framspelad av Rosenborgs Jonathan Levi som hoppade in i slutet. Även 3–0-målet föregicks av en djupledslöpning.

– Levi lade den på djupet till mig som kom fri med målvakten och så chippade jag över honom, säger Asoro till Sportbladet.

Förbundskapten Roland Nilsson var nöjd med Sveriges insats.

– Vi sa att det är viktigt att vi är kompakta mot ett så här spelskickligt lag, både mellan lagdelarna och i sidled, så att de inte får spela in mellan, för då får man problem mot ett sånt här lag. Det gjorde vi väldigt bra. Hela laget, från forwards och hela vägen bak, gjorde en stark insats. Vi var lite vassare i vårt anfallsspel än Turkiet i dag, säger han till Sportbladet.

Om målen säger han:

– Alla tre målen är vackra. Vi är snabba i omställningarna, vi har bra passningsspel och bra rörlighet, vilket gör att vi skapar de här målchanserna. Sedan hade vi ett antal andra chanser som inte blev mål.

Levi ”gör det piggt”

22-årige Jonathan Levi gjorde debut i U21-landslaget.

– Han kommer in och gör det piggt och gör jobbet som krävs i slutet på matchen när vi är lite trötta. Han sprang mycket och jobbade mycket, höll i bollen och försökte hitta fina passningar, säger Roland Nilsson.

Sveriges EM-kvalgrupp toppas av Belgien, som med en match mer spelad ligger tre poäng före Sverige och Ungern. Gruppsegraren går direkt till EM-slutspelet i Italien nästa sommar. De fyra bästa tvåorna, av nio, spelar playoff om de två sista platserna.

– Det kommer att bli tajt. Det är belgarna, Ungern och vi som kommer att slåss om platserna längst fram, säger Roland Nilsson.

Härnäst för Sverige väntar Cypern på bortaplan nu på tisdag.

Publicerad: