Malmös glädjebesked – Bengtsson har lämnat sjukhuset

Foto: Björn Lindgren/TT NYHETSBYRÅN
FOTBOLL

MFF:s Rasmus Bengtsson drabbades av lungkollaps efter matchen mot Elfsborg.

Efter en dryg vecka har nu mittbacken lämnat sjukhuset.

– Där har behandlingen gått väl och Rasmus har fått lämna sjukhuset, säger MFF:s fysioterapeut Jesper Robertsson till klubbens hemsida.

Efter segern i premiären mot Elfsborg meddelade Malmö FF att mittbacken Rasmus Bengtsson drabbats av lungkollaps.

– När jag lyssnade på honom hade han inget andningsljud i den högra lungan. Då skickade jag honom på en röntgen av lungorna som visade att det var en pneumothorax, eller lungkollaps, sa Malmös klubbläkare Pär Herbertsson till Sportbladet.

Flyttades till specialistavdelning

Malmö FF meddelade tidigare under veckan att mittbacken drabbats av flera bakslag och att 31-åringen flyttats till en specialistavdelning på Lunds Universitetssjukhus för ytterligare behandling.

– Rasmus har haft en del bakslag sedan han lades in för sin kollapsade lungsäck. Varje gång dränet har tagits bort så har lungsäcken läckt igen och nytt drän har fått anläggas, sa Herbertsson i ett pressmeddelande.

Positiva besked för Bengtsson

Under torsdagen kom dock MFF med glädjebesked angående mittbacken. Behandlingen på specialistavdelningen har gått väl och 31-åringen har efter en dryg vecka fått lämna sjukhuset.

– Där har behandlingen gått väl och Rasmus har fått lämna sjukhuset. Han mår bättre och ska nu fortsätta vila upp sig där hemma, säger MFF:s fysioterapeut Jesper Robertsson till klubbens hemsida.

När Bengtsson åter igen kan vara tillgänglig för spel är dock oklart. Första beskedet var att det kommer dröja några veckor.

Malmö FF spelar under fredagen match borta mot GIF Sundsvall.

De har vunnit SM-guld på 2010-talet 00:40
ARTIKELN HANDLAR OM