Stolpe in – Rosenberg

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-03-10

Men landslagsanfallaren sågar nya fotbollsmålen

Här är stolparna som ska revolutionera fotbollen.

– Med de nya målen kommer flera av stolpträffarna att gå in och fotbollen blir attraktivare, säger uppfinnaren Helmuth E Löhr.

Han är mannen bakom den firma som bygger närmare 5 000 fotbollsmål om året och som tillverkade målen till VM 2006 och som ska utrusta EM-arenorna i sommar.

Och möjligen görs det med de nya målen som bär namnet ”More Goal” och som ser till att stolparna inte längre är målvaktens bästa vänner - utan anfallarens.

”Alla vill ha fler mål”

– När vi testat det i Bundesliga ska jag diskutera det med Uefa. Alla vill att det ska bli fler mål och med det nya målet blir det verklighet, säger Helmuth E Löhr till tidningen­ Bild am Sonntag.

– I genomsnitt är det mellan tre och fyra stolp- och ribbträffar i varje Bundesligamatch och med de nya målen skulle närmare 80 procent gå in istället för att studsa ut på planen igen.

Den nya målramen har inte längre en oval form utan in mot målet har den en bred rundad yta som ökar chansen för bollar som träffar insidan av stolpen eller ribban att studsa in. Målet är precis lika stort som innan och håller sig inom de regler som FIFA satt upp och ska snart testas i Bundesliga.

”Behövs inte fler än nio”

– Var och när är hemligt, säger Helmuth Löhr till tidningen.

– Vi kommer att testa det på flera ställen den närmsta tiden.

Landslagets forward Markus Rosenberg, vars Werder Bremen förlorade borta mot Stuttgart med 6–3 i helgen, är inte imponerad.

– Som anfallare är det positivt när stolparna ökar våra chanser att göra mål. Men efter lördagens match känns det som om det är taskig tajming, säger han till Sportbladet.

– Det behövs inte mer än nio mål i en match.