Ljungskile vaknade för sent

Halmstad nära tappa 3–0-ledning.

Halmstad (TT)

Tre mål av tre för dagen nya startspelare, Anselmo, Emir Kujovic och Marcus Olsson. Men trots 3–0 och total kontroll i 80 minuter för Halmstad blev slutet

mot Ljungskile onödigt dramatiskt efter två sena mål av gästernas inhoppare Andreas Kristoffersson.

– Jag stryker de sista tio minuterna. Då är jag nöjd, speciellt med anfallsspelet, sade HBK-tränaren Janne Andersson efter 3–2 (1–0) på Örjans vall och bruten måltorka efter två mållösa matcher.

– Jag hade mina onda aningar inför matchen eftersom jag har full respekt för Ljungskiles sätt att klokt spela efter sina resurser och lagets resultat på sistone. Men jag tycker att vi hanterade det bra, bortsett då från de sista tio minuterna.

Då hade det enda som värmt i första halvleken varit den gassande solen – och Anselmos rappa avslut på Sebastian Johanssons snygga instick redan efter tre minuter. Fler avslut på mål än så blev det inte under de inledande 45 minuterna från båda lagen. Det mest dramatiska var istället domaren Martin Ingvarssons vadskada, som tvingade honom att utgå i paus för att ersättas av Adnan Jukic.

Tydlig orutin

– Vi pratade i pausen om att bättre utnyttja kanterna och så blev det också där vi stundtals spelade som jag vill att vi ska spela med bra rörlighet, sade Andersson.

Emir Kujovic, som så långt inte haft ett rätt, vände bort sin försvarare och sköt 2–0 i Michal Slawutas högra burgavel och ett missat skott av samme Kujovic blev till en passning för Marcus Olsson som styrde in 3-0 i 66:e minuten.

– Det är vid deras första och tredje mål som vår orutin märks. Visserligen är det småsaker, men i allsvenskan straffas man direkt, analyserade Ljungskiles tränare David Wilson.

Faktum är att Ljungskile mot ett stabilt hemmaförsvar då haft sitt första skott på mål tre minuter före HBK:s 3-0-mål (Michal Kubala) och länge sett helt uddlöst ut.

Sena reduceringar

Men två sena mål av inhopparen Andreas Kristoffersson, friläge i 80:e minuten och nick efter hörna i 87:e minuten, gav avslutningen det som matchen tidigare helt saknat – nerv. Även om Ljungskile sedan aldrig var nära en kvittering.

– Vi vet vilka matcher vi måste vinna och det är inte borta mot Halmstad och Djurgården. Utan hemma mot Norrköping, Gefle och Sundsvall, där sedan varje bortapoäng är en ren bonus. Men vi lär oss hela tiden, sade Wilson.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.