Norlings ödesmöte

avJonatan Fast

Publicerad:
Uppdaterad:

”Hans framtid avgörs efter säsongen”

Foto: Rikard Norlings framtid i AIK är fortfarande osäker.

Per Bystedt har gjort sig oanträffbar. Ola Andersson hälsar via sms att han på grund av sin arbetsbörda inte gör intervjuer för tillfället.

Efter AIK-alliansens kritiska brev är det vd:n Charlie Granfelt som tar bladet från munnen.

– Rikards framtid avgörs på de utvärderingsmöten som vi ska ha, säger han.

Foto: Charlie Granfeldt.

Det sportsliga läget i AIK är snart i paritet med mardrömsåret 2004 – som slutade med degradering till superettan och allmänt kaos i klubben.

Samtidigt har AIK-alliansen sjösatt en rädda Rikard Norling-kampanj efter att en annan kvällstidning uppgett att tränaren får sparken efter säsongen.

I går gick ett mycket kritiskt brev ut till AIK. Nu talar vd:n Charlie Granfelt ut om turbulensen.

– Jag har läst skrivelsen och tycker det är ett väldigt bra ställningstagande. Hade de velat avsätta honom hade det ju varit negativt. Rikard Norling och laget får stöd, det är bara positivt.

Vad tycker du om raderna: ”Rikard har fått en mycket svag uppbackning av sina chefer, samtidigt som enskilda individer inom bolagsstyrelsen upprepade gånger försökt hugga honom i ryggen”?

– Det är ju ingen här som har den uppfattningen. Men du får väl fråga Rikard om han tycker så. Självklart får Rikard det stöd han förtjänar.

”Har kött på benen”

Valle Elivuori, ordförande i Black Army, säger så här om anklagelserna i brevet:

– Vi har kött på benen, absolut. Annars hade vi inte gått ut med brevet. Brevet är verklighetsförankrat.

Sportbladet erfar att AIK-alliansen med formuleringen ”enskilda individer” syftar på styrelseordförande Per Bystedt.

– Vad AIK-alliansen anser om Per Bystedt låter vi honom veta personligen. Det är inget han behöver läsa i Aftonbladet, säger Elivuori.

Fansen skriver delvis brevet på grund av medieuppgifterna som säger att Rikard sparkas efter säsongen. Så, Charlie Granfelt, finns det något som talar för att er tränare inte kommer fullfölja sitt kontrakt över 2011?

– Det finns inget sådant beslut. Vi ska ha ett utvärderingsarbete efter säsongen, det är ett arbete som innefattar alla: mig själv, sportchefen, Rikard och spelarna. Rikard har ett långt kontrakt, det stämmer, men hans framtid avgörs fortfarande i och med den utvärdering som vi ska göra. En utvärdering som Ola Andersson ansvarar för.

”Ingen bojkott”

Apropå det, Ola hälsar via sms att han inte gör intervjuer för tillfället med hänvisning till sin rådande arbetssituation. Vad anser du om det?

– Han har mycket att göra. Jag respekterar hans bedömning. Men det ingår i hans roll att ha en relation med media så det är nog bara tillfälligt. Ingen bojkott eller så.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM