Örlunds kanondebut: Jag vill vinna guld

FOTBOLL

Räddade Fredrikstad från förlust

Så har Daniel Örlund, 28, gjorde debut för Fredrikstad och enligt norsk media stod den utlånade AIK-målvakten för en mycket bra insats.

– Det var kul att spela, säger han till norska TV 2.

Foto: Kanondebut  Daniel Örlund, här i AIK-tröjan, fick en kalasdebut i sin nya klubb Fredrikstad.

I AIK gick det tungt och han petades till förmån för Nicklas Bergh. När Solnaklubben så förstärkte ytterligare på målvaktssidan med finländaren Tomi Maanoja såg Daniel Örlund det för bäst att röra på sig. Han lånades ut till norska topplaget Fredrikstad och på söndagen gjorde han debut i Tippeligan.

Räddade en poäng

Borta mot jumbon Ham-Kam fick Fredrikstad bara 1–1 och det hade kunnat bli betydligt mindre om det inte varit för Örlund. Enligt norska Dagbladet stod den svenske burväktaren för flera fina räddningar.

– Det var kul att spel, skillnaden är inte så stor mot svensk fotboll. Vi reser oss och ska inte vara alltför missnöjda med en poängpoeng, säger Daniel Örlund till TV2.

Jagar guld

Poängtappet innebär att Fredrikstad nu bara är trea i ligan och har fyra poäng upp till ledande Stabaek, men Örlund har sina ambitioner klara för sig ändå.

– Jag vil vinna guld. Det var därför jag kom hit, säger han.

Kul för Örlund, inte lika kul för Abgar Barsom. Han skallades bakifrån och fick föras till sjukhus.

– Han drog på sig en hjärnskakning, och vi hoppas att det inte är något mer än så, säger Fredrikstads sportchef Per Morten Haugen till Nettavisen.no.