Real bjuder 440 miljoner för Villa

FOTBOLL

Valencia säger nej

Foto: David Villa.

Ingen Cristiano Ronaldo. Nu vill Real Madrid ha EM:s skyttekung David Villa, men budet på 440 miljoner kronor nobbas av Valencia.

I går möttes de båda lagen i den spanska supercupen. Nu kämpar Real Madrid och Valencia igen, men den här gången handlar det om en spelare. David Villa, 26, blev spanska lagets bäste målskytt i EM-kvalet och skyttekung i EM trots att han missade två matcher. Efter EM spekulerades det i att han var på väg bort från Valencia, men inget hände. Fram till nu.

Presidentens löfte

Enligt spanska tidningen Marca har Real Madrid lagt ett bud på Villa på motsvarande 440 miljoner kronor. Ett bud som Valencia enligt tidningen dock har nobbat. Valencias president Vincent Soriano har lovat att han inte ska sälja vare sig David Villa eller mittfältsstjärnan David Silva, men det är långt ifrån säkert att Real Madrid ger upp.

Villa istället för Ronaldo

Den brasilianske stjärnan Robinho vill till Chelsea och har gjort det klart så väl internt som offentligt. Det kan gör det svårt för Real Madrid att behålla brassen trots att de sagt att han inte är till salu. Strax innan transferfönstret stänger kan en hel del hända hos spanska mästarna och försvinner Robinho så ska han ersättas med en annan stor värvning. Nu när det är klart att Cristiano Ronaldo inte är en möjlig värvning tycks siktet var inställt på David Villa.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga