Martin Andersson: Bra för oss att Kalmar tappar poäng

FOTBOLL

Nu är det fördel Elfsborg

Ett tag såg Kalmar FF omöjliga att nå ikapp. Nu är Elfsborg där. Om de vinner sin uppskjutna match vill säga.

– Men det är fortfarande väldigt långt kvar, säger Borås-lagets kapten Martin Andersson till sportbladet.se.

När Kalmar FF har spelat 19 allsvenska omgångar och Elfsborg 18 allsvenska omgångar leder Kalmar FF serien två poäng före Elfsborg. Det innebär de facto att Elfsborg har avgörandet i egna händer. Vinner laget resten av sina matcher så vinner de SM-guld.

– Till att börja med så måste vi vinna vår hängmatch, men det är klart att det är positivt för oss att Kalmar FF tappar poäng, säger Martin Andersson.

Skön vila

Elfsborg har just nu uppehåll tack vare att matchen mot Malmö FF har skjutits upp. Det innebär välbehövlig vila för ett lag som har spelat väldigt mycket matcher. Närmare bestämt 17 stycken på 57 dagar, i snitt nästan en match var tredje dag i åtta veckor.

– Vi gillar att spela matcher, men vi har kanske inte varit lika pigga i benen de senaste matcherna så på det sättet kan det vara bra. Nu får vi tio dagar och har haft helgen ledig, säger Andersson.

Tappade i andra halvlek

Han var inte själv med i misslyckandet hemma mot irländska Saint Patrick's Athletic i Uefacupkvalet där det bara blev 2–2, men han är inte rädd för att de är på väg att tappa formen.

– Nej, jag tycker att vi spelade riktigt bra i första halvlek. Sedan vet jag inte vad som händer i andra halvlek.

Drömmen om Uefacupen lever vidare och drömmen om SM-guld gör det sannerligen. Inte minst efter dagens positiva resultat.

– Men det är väldigt många matcher kvar så mycket kan hända, säger Martin Andersson.

ARTIKELN HANDLAR OM