Djordjic: De två första matcherna kan bli avgörande

Av: Jonatan Fast

Publicerad:
Uppdaterad:

Först guldfavoriten. Sedan ex-mästarna. Då är det slutsnackat för Bojan Djordjic.

– Jag tror att matcherna mot Kalmar och Elfsborg kan avgöra hur toppstriden ser ut efter sommaren, därför vill jag ta ned allt snack som har gått hit och dit, säger Djordjic.

Laddad Bojan på träningen i går.
Foto: Foto: Janne Åkesson
Laddad Bojan på träningen i går.

Kvadratövning med en handfull spelare. Endast ett tillslag är tillåtet. Plötsligt börjar Bojan Djordjic dividera med AIK-tränaren Nebojsa Novakovic huruvida ”Nebo” använde ett tillslag för mycket eller inte. Först lite tjurighet, sedan ett garv.

– Jag önskar att det redan vore söndag så att vi fick ta revansch mot Kalmar. Det kommer 30 000 gnagare för att se oss vinna, och det ska vi ge dem.

Du har inte spelat en tävlingsmatch sedan september 2007. Och i dag är det förmodligen dags?

– Ska bli så kul att få springa ut på en svensk fotbollsplan igen. Och allsvensk premiär för AIK på Råsunda ... det kan inte bli bättre. Det är en pojkdröm som går i uppfyllelse.

”Viktigt med bra start”

Klockan elva äter AIK:s lag gemensam lunch. Sedan väntar vila innan bussen lämnar träningsanläggningen på Karlberg för färd mot Råsunda.

– Premiäromgångar kan bjuda på lite hur-som-helst-resultat. Men det är väldigt viktigt att vi får en bra start. Jag tror att matcherna mot Kalmar och Elfsborg kommer att bli väldigt intensiva.

Vad kan du säga till alla de som sitter och funderar på hur bra du egentligen är?

– Att ni får era svar om ni kommer till Råsunda klockan tre, haha. Ni kommer få se ett väl förberett AIK.

Förberett, på vilket sätt?

– Alla möjliga. Du vet, det är 2008. Det spelas lite annorlunda fotboll nu än på 50- och 60-talet, haha.

Väl förberedd

Du har inte gjort den klassiskt långa svenska försäsongen på en herrans massa år, hur känns det nu när den är avverkad?

– Drygt tre månaders hårdkörning kan ta kål på en. Är jag inte redo nu blir jag det aldrig. Jag känner mig riktigt stark och det har skett stora förändringar sedan 7 januari.

Det har pratats om hur AIK ska undvika att upprepa den dåliga starten från 2007. Hur upplever du att ni har jobbat i den frågan?

– Vi har matchat hårdare än tidigare försäsonger och gått runt på många spelare. Våra tränare har följt sin plan, de är väldigt noggranna.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN