Skakas av sexskandal

FOTBOLL

Svennis landslagsman spred filmat toalettsex

Foto: Ute i kylan Engelske landslagsmannen Micah Richards deppar efter höstens VM-kvalförlust mot Kroatien. Domen i brittisk press är värre i dag, efter engelsk fotbolls senaste sexskandal. Tidningsklipp från News of the World i dag.

LONDON. Engelsk fotboll skakas av en ny sexskandal.

I centrum: landslagsstjärnan Micah Richards.

News of the World har kommit över en film som visar hur 19-åringen och en kompis samtidigt har sex med en kvinna på en hotelltoalett.

Micah Richards är en av nyckelspelarna i Sven-Göran Erikssons Manchester City, som i går spelade 1–1 mot Aston Villa.

När mittbacken bläddrar igenom dagens brittiska tidningar är det dock inte alla som skriver om hans insats på Villa Park.

Kallas för djur

”Grinande djur” lyder rubriken över ett uppslag i News of the World.

På bilderna flinar Micah Richards och en icke namngiven man – samtidigt som de har sex med en ung kvinna. De filmade själv sexakten med en mobilkamera.

Tidningen beskriver den 87 sekunder långa filmen i detalj, med ord som ”sjukt” och ”vidriga djur”.

Micah Richards och hans vän – enligt News of the Worlds källor en annan spelare i Premier League – skämdes dock inte för sina handlingar och skickade filmen vidare till kompisar.

”En i mängden”

– Micah och hans vän har skrutit om vad de gjorde med tjejen. De tycker att det är festligt. De flesta av mina kompisar har nu filmen i sina mobiltelefoner. Man kan inte blunda för att de behandlar henne som ett köttstycke. De bryr sig inte. Hon är bara en tjej i mängden, säger en vän till News of the World.

Skev kvinnosyn

De brittiska tidningarna har skrivit spaltkilometer om Manchester Uniteds julfest, som slutade med att Jonny Evans, 19, pekades ut som våldtäktsman.

Vittnen har berättat att de 100 kvinnor som bjöds in till Great John Street Hotel i centrala Manchester behandlades som köttstycken. Filmen med Micah Richards förstärker den alltmer utbredda bilden av att många Premier League-stjärnor har en skev kvinnosyn.

ARTIKELN HANDLAR OM