Guldrycket

FOTBOLL

Real rycker i ligan – sju poäng före: ”Det är mycket”

Foto: Kung i Madrid Julio Baptista avgjorde supermötet­ med Barcelona. Med matchens enda mål vann Real Madrid och har nu ryckt till sig ett betydande försprång i tabellen. Ronaldinhos Barcelona ligger hela sju poäng efter.

Det kan vara rycket som avgör La Liga.

Efter den blytunga prestigesegern är Real Madrid sju poäng före Barcelona.

– Det är mycket, suckar Barçastjärnan Xavi.

Brassen Baptista tystade publiken på Camp Nou med sitt magnifika 0–1-mål tio minuter före paus. Efter ett elegant väggspel med Ruud van Nistelrooy stänkte han upp bollen i målvakten Victor Valdés vänstra kryss.

– Ett av de viktigaste målen i mitt liv, men det var inte bara min förtjänst att vi vann utan hela laget gjorde en bra insats. Men med tanke på all eufori just nu måste man komma ihåg att vi inte har vunnit något ännu, säger han och syftar på ligatiteln.

Bra höst

Men det ser onekligen bra ut för tränaren Bernd Schusters gäng. ”En vit jul”, som den Madridbaserade tidningen Marca konstaterar. ”Los Blancos” har haft en fantastisk höst och avståndet till tvåan Barcelona är nu alltså hela sju poäng. I dagsläget talar allt för att Real Madrid blir mästare för andra året i rad.

– Det är för tidigt att prata om titlar, det återstår fortfarande många matcher. Men det var en välförtjänt seger i kväll. En riktig lagtriumf. Och att Barcelona inte gör mål på hemmaplan säger allt, menar Schuster.

Barcelonas tränare Frank Rijkaard var förstås nedstämd efter 0–1 mot ärkerivalen.

”Allt är möjligt”

– Madrid försvarade sig mycket bra och gjorde det svårt för oss, men in i det sista trodde jag på en kvittering. En svårsmält förlust, men det gäller att lägga det här bakom sig och med stolthet titta framåt. Visst har Real Madrid ett försprång, men det är väldigt många matcher kvar och allt är möjligt, säger holländaren, som efter mycket spekulationer i förra veckan valde att låta den kraftigt ifrågasatte Ronaldinho spela från start.

Men Ronaldinho var lika blek som sina lagkamrater och har långt kvar till storformen.

– Jag tyckte att ”Ronie” var bra, liksom de övriga, säger Rijkaard.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga