”Tänk vad som kunde ha hänt om han haft kniv”

Av: Fredrik Jönsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Ribéry konfronterad av en supporter

Franck Ribéry.
Foto: SCANPIX
Franck Ribéry.

En man ville att Franck Ribéry, 29, skulle ta hand om hans hund.

Men den franske landslagsmannen gav inget svar.

Det gjorde den okände mannen förbannad.

– Tänk vad som kunde ha hänt om han hade haft en kniv..., säger Ribéry till L'Equipe.

I januari besökte en man, som enligt tysk press var fransk medborgare, Bayern Münchens träningsanläggning. Han hade med sig en hund med ett meddelande riktat till Franck Ribéry.

”Kära Franck, jag är väldigt ledsen. Jag vet inte vem jag ska vända mig till. Jag har under ett par veckor letat efter en lösning för Oito (hunden). Han har klassificerats som en kamphund, men du kan inte hittat ett snällare djur. Det här är lite genant, men jag skulle bli väldigt lycklig om du kunde göra något för Oito”, stod det i brevet enligt eurosport.se.

Tog sig förbi vakterna

Mannen fick dock inget svar från Ribéry, då fotbollsspelaren inte kände till brevet. I veckan återvände mannen till Bayern Münchens träningsanläggning.

Han lyckades snacka sig förbi säkerhetspersonalen vid träningsanläggning och satt på Ribérys plats i omklädningsrummet när den franske landslagsmannen hade tränat klart.

”Han såg upprörd ut”

Då startade ett ordkrig mellan Ribéry och mannen.

– Jag kom till omklädningsrummet efter matchen och såg att en man satt på min plats. Jag frågade honom vad han gjorde där och han svarade att han ville snacka, säger Ribéry till L'Equipe.

– Han såg upprörd ut, men jag kände mig inte hotad. Jag var inte rädd just då, men ändå en aning chockad. Han var ingen farlig kille, men tänk vad som kunde ha hänt om han hade haft en kniv...

Det blev inget fysiskt bråk mellan mannen och Ribéry.

Otio hamnade på ett hem för övergivna djur.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN