Allsvenskans mest bänkade stor hjälte

FOTBOLL

Efter 119 matcher på bänken i allsvenskan så fick Emil Hedvall äntligen chansen i Gefles mål.

Det slutade med en hållen nolla och tre poäng för hemmalaget.

– Det känns fantastiskt, säger han till Cmore.

När Gefle Åtvidaberg blåstes igång på Strömvallen handlade det mesta av snacket om en spelare som inte var med. För första gången sedan 2005, för första gången på 228 matcher, så stod inte Mattias Hugosson, 39, i målet för hemmalaget när det vankades allsvensk match. 39 graders feber bröt supersviten för den rutinerade målvakten.

In kom i stället Emil Hedvall, 29, som också han har ett allsvenskt rekord. Det som den spelare som gjort flest allsvenska matcher i rad på bänken utan att bytas in, 119 stycken närmare bestämt.

Tippade till hörna

Men idag fick han alltså chansen – och han tog den. Med god hjälp av ett kompakt hemmaförsvar höll Gefle Åtvidaberg nästan helt utan målchanser matchen igenom.

Närmast kom bortalaget i andra halvlek när dels Daniel Hallingström nickade en hörna förbi Hedvall, men då klev Simon Lundevall fram och nickade undan bollen på mållijen. Strax därefter testade Imad Zatara ett skott som styrdes via en Geflefot mot målet, men Hedvall kunde tippa den till hörna.

– Ja det var precis att jag nuddade den, säger Emil Hedvall som menar att nerverna aldrig blev ett problem.

– Klart man är lite nervös men jag tycker jag hade bra koll på nerverna hela matchen.

”Trycker ner oss”

Matchens enda mål gjorde Alexander Faltsetas när han från nära håll tryckte in ett inspel från Jakob Orlov.

Orlov och kollegan Mikael Dahlberg var också en starkt bidragande orsak till att Åtvidaberg inte fick igång sitt passningsspel tyckte Åtvidabergs nyförvärv Daniel Sjölund.

– Deras forwards gör ett jättejobb och trycker ner oss och håller fast bollen, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM

Gefle IF