Turinas hyllning – jämför med Napoli

avOskar Månsson

FOTBOLL

AIK bröt måltorkan – men kryssade igen

Foto: AFP Getty
Turina stoppar bollen mot Portland.

PORTLAND. AIK fick lämna försäsongsturneringen i Portland utan vinst.

Men Ivan Turina, som storspelade mot hemmalaget Timbers, var nöjd med 1-1 – och imponerad av motståndet.

– De spelade väldigt, väldigt bra i dag, kanske bättre än Napoli, säger han till Sportbladet.

Den tredje matchen av turneringen i Portland gav ett tredje kryss: 1-1 mot hemmalaget Timbers fick avsluta USA-turnén.

AIK tog ledningen efter en knapp halvtimme när Henok Goitom tog emot en djupledspass från Robin Quaison. Efter att ha rundat målvakten satte han bollen i nät från i princip obefintlig vinkel.

– Det var inte mycket till vinkel men jag var ganska säker på att det skulle bli mål. Det var tillräckligt för att lägga in den, säger Goitom som också hyllar Quaison.

– Riktigt bra passning av Robin. Det är internationell klass att se den lilla ytan och slå den så långsamt att den inte rinner iväg.

Efter tre raka nollor, hur viktigt var det att sätta den till sist?

– Det är alltid viktigt. Det är ingen som tänker att det bara är försäsong, man måste vara taggad inför varje match. Det betyder mycket.

Turina jämför med Napoli

Kvitteringen kom när det återstod drygt en kvart genom vänsterbacken Michael Harrington – som efter ett väggspel placerade in bollen vid ena stolpen.

I anfallet före 1-1-målet hade Kennedy Igboananike bränt ett jätteläge framför Portlands mål, men efter kvitteringen tog hemmalaget över helt.

Som tur för AIK:s del lyckades Ivan Turina rädda laget genom flera fina parader.

– Det var väldigt svårt för mig, det var mycket att göra på slutet. Men vi klarade det bra defensivt, säger Turina som var riktigt imponerad av motståndet.

– De spelade väldigt, väldigt bra i dag, kanske bättre än Napoli. De spelade från minut ett till minut nittio i samma tempo, ett otroligt tempo. Och de hade bra kvalitet. 1-1 är ett resultat som vi måste vara nöjda med. Vi börjar också bli lite trötta också efter en låg tid här.

Henok Goitom var också imponerad av det amerikanska laget.

– De håller riktigt bra klass. Men det syns att vi är starka. Vi har fortfarande lite kvar att jobba med innan fösta matchen i cupen (mot Halmstad den 3 mars) men formen går uppåt för alla. Det här matchen visade det, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM