Milanfansen kräver: Köp tillbaka Zlatan

Stor manifestation utanför klubbens huvudkontor

Budskapet på banderollen: ”Ridateci il nostro Zlatan” = Ge oss tillbaka vår Zlatan
Budskapet på banderollen: ”Ridateci il nostro Zlatan” = Ge oss tillbaka vår Zlatan

"Ge oss tillbaka vår Zlatan".

Budskapet på en stor banderoll uppsatt i natt, utanför Milans huvudkontor på Via Turati.

Hela gatan är också full med flygblad där Milan-fansen kräver Zlatan åter.

Aktionen skedde i natt.

En grupp Milan-supportrar har satt upp en stor banderoll på Via Turati i centrala Milano, vid Milans huvudkvartér.

De har också tapetserat gatan med flygblad där de vädjar till Milans ledning om att låta Zlatan återvända.

”Han bar hela Milan”

– Ibra gav oss ligasegern så fort han kom och var nära att göra det nästan på egen hand året därpå. Han vann skytteligan. Han bar hela Milan, säger en supporter i ett uttalande.

Nyheten slås upp stort i Italien nu på lördagsmorgonen och har uppmärksammats i såväl morgon-tv som radio och av Milan News.

Zlatans ord från den svenska landslagssamlingen i onsdags, om att han har varma känslor kvar för Milan som han kallar "en fantastisk klubb" och att han kan tänka sig att återvända i framtiden, har fått enormt genomslag i Italien.

– Han var italiensk fotbolls största stjärna i sju år, klart han är saknad, alla skulle jubla om han återvänder, sade tv-profilen Luca Tommasini på SKY Sport till Sportbladet.

Zlatans uttalande uppmärksammades i alla medier och alla, från Milans presschef till Milans chefskock var glada över det Zlatan sagt.

Har hört av sig till Zlatan

Enligt Sportbladets kontakter i Milan har många personer i Milan hört av sig till "Ibra" med sms för att säga att de uppskattade hans ord.

Bland Milan-fansen finns många som hoppas att en eventuell försäljning av en del av klubben skulle kunna öppna för en återkomst för Zlatan.

– Hans agent säger att han trivs i PSG och vi vet att det inte finns pengar i Italien. Men pengar är inte allt. Man måste trivas. Italien är Ibras land, här är han älskad och det vet han!, säger en supporter.

Milans ledning hade på lördagsmorgonen ännu inte kommenterat fansens "kärleksattack" till Zlatan, mot huvudkontoret.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN