Norska stjärnan: Vi vill vara överst på tronen

FOTBOLL

Hon lämnade Linköping efter förra säsongen.

Nu är Nora Holstad Berge tillbaka för att spela till sig en plats i den norska EM- elvan – och för att sätta det svenska landslaget på plats.

– Vi vill vara överst på den nordiska fotbollstronen, säger mittbacken.

Foto: Berge.

Efter tre säsonger i Damallsvenskan valde landslagsbacken Nora Holstad Berge i höstas att vända hem till Norge för spel med Arna-Björnar. Flytten gjorde gott och när hon nu är tillbaka i sin Östergötland är det med målsättningen att spela till sig en ordinarie tröja i Even Pelleruds norska EM-lag.

– Ja, det är klart att jag vill spela i EM, men jag känner mig bra tränad och i bra form så jag hoppas att jag får chansen, säger Holstad Berge.

”Konkurrens”

Om hon tar plats i det norska mittförsvaret återstår dock att se.

– Vi har testat en hel del under året och kommer att testa vidare. Vi har en tuff konkurrens i landslaget och här i Linköping är vi elva försvarsspelare och nio mittfältare/forwards som gör upp om platserna. Alla är dessutom tillgängliga för spel.

Men oavsett om hon är med i den norska startelvan så ser hon fram emot EM-turneringen med tillförsikt.

”Speciella matcher”

– Jag vet vad jag kan och jag känner att jag kan tillföra laget något om jag får chansen.

Kanske uppenbarar sig möjligheten att övertyga förbundskapten Pellerud redan i dagens möte med Sverige.

Är matchen extra viktig just för att det är Sverige ni möter?

– Det blir alltid speciella matcher mot Sverige. Båda länderna har ju långa och starka damfotbollstraditioner och alla spelare känner till varandra väl. Och efter att vi vann mot dem i Algarve Cup så vill vi visa att vi är överst på fotbollstronen.