De stoppas från Argentina-match

Malmö FF säger nej – Hamad och Jansson ska med på träningsläger

inget drömmöte Malmö FF stoppar Pontus Jansson och Jiloan Hamad från landslagets möte med Argentina. De ska till Florida i stället.
inget drömmöte Malmö FF stoppar Pontus Jansson och Jiloan Hamad från landslagets möte med Argentina. De ska till Florida i stället.

CHIANG MAI. Malmö FF stoppar Jiloan Hamad och Pontus Jansson från dröm­mötet med Leo Messis ­Argentina.

Spelarna informerades efter landskampen mot Nordkorea.

Förbundskapten Erik Hamrén ska ha accepterat Malmös motivering och tar inte ut spelarna i den trupp som presenteras på tisdag, erfar Sportbladet.

– Det är viktigt att vår verksamhet tas på allvar, säger MFF-tränaren ­Rikard Norling.

Rikard Norling.
Rikard Norling.

Matchen mot Nordkorea i King’s Cup i Thailand slutade med svensk seger. Resultatet var 1–1 vid full men straffläggningen blev en bekväm resa: 4–1 efter mål av Anders Svensson, Daniel Majstorovic, Tobias Hysén och Pontus Jansson.

Extra beröm för Jakob

Det innebär två saker.

Sverige möter Finland i träningsturneringens final nu på lördag – och Sverige kan titulera sig som inofficiella världsmästare enligt teorin om det mästarbälte som cirkulerat sedan 1872.

– Jag är mycket nöjd skulle jag vilja säga. En bra insats defensivt utöver att vi är lite­ passiva vid deras mål. Vi borde kanske gjort fler mål framåt. Men vi gjorde ett tack vare ”Tobbes” (Hysén) hårda jobb och Ertons (Fejzullahus) kyla. Debutanterna tog för sig, ska jag ge ­någon extra beröm vill jag säga Jakob Johansson som spelade väldigt stabilt och starkt. Kul också att se vår yngste spelare komma in och lysa (Robin Quaison).

Hur känns det att vara världsmästare?

– Underbart! Jag har gått och laddat för det här i många år. Fantastiskt. Den som grävde fram det här får jag tacka för jag är jäkligt nöjd med att få kalla mig för världsmästare, sa Erik Hamrén efteråt.

Jiloan Hamad, 22, och Pontus Jansson, 21, spelade hela matchen och gjorde klart godkända insatser. ­Båda två var med i den ”riktiga” landslagstruppen mot England i höstas och skulle ha goda chanser att komma med även i truppen mot ­Argentina.

Men Malmö FF säger alltså nej, enligt uppgifter till Sportbladet.

Eftersom landskampen spelas på ett så kallat Fifa-datum har klubbarna inte rätt att stoppa spelare – landslagen äger frågan – men MFF och Hamrén ska ha nått en överenskommelse om att det blir på det här sättet. Även U21-kaptenen Håkan Ericson har gått med på att avvara Simon Thern.

Bakgrunden är att Argentinamatchen krockar med Malmös träningsläger i Florida och då tycker föreningen att det får räcka med en landslagssamling under vintern för deras spelare.

Norling: fört dialog

– Vi har fört en dialog med landslagsledningen. Det är väldigt många spelare som är uttagna och aktuella för olika landslag, som Markus Halsti i Finland och där har jag en dialog med den finske förbundskaptenen. Visar vi stor respekt för att landslaget är en väldigt viktig del för svensk fotboll så kommer vi att få tillbaka en förståelse för att vårt också är viktigt, säger Rikard Norling.

Landslagschefen Lars Richt ville inte ge några kommentarer i går kväll utan hänvisade till att information lämnas under torsdagen. Enligt Sportbladets uppgifter informerades Hamad och Jansson sent i går kväll att det inte blir något möte med superstjärnan Leo Messi.

– Det är inget jag vill diskutera just nu, skriver Jiloan Hamad i ett SMS till Sportbladet.

Sportbladet har sökt Pontus Jansson utan resultat.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN