”Hade jag fått välja hade jag valt AIK”

Publicerad 2013-01-24

Bangura om låneavtalet med Elfsborg

Mohamed Bangura presenterades av Elfsborg i kväll.

Då berättade 23-åringen att han hellre hade valt en annan klubbadress i Sverige.

– AIK är i mitt hjärta och skulle jag få välja så hade jag valt AIK, sa han vid Elfsborgs presskonferens.

Följ ämnen
IF Elfsborg

På torsdagseftermiddagen kom bomben: Mohamed Bangura uppgavs vara klar för Elfsborg. Några timmar senare presenterades 23-åringen i Borås.

– Vi är överens med Celtic om ett lån säsongen ut. Han åker hem i lugn och ro och fixar lite saker och sedan ansluter han fullt upp från 1 februari. Det känns väldigt bra och vi vill göra vår trupp så konkurrenskraftig som möjligt inför alla utmaningar inför 2013, säger Elfsborgs sportchef Stefan Andreasson.

Fick beskedet på träningen

Bangura, som har ett förflutet med två sejourer i AIK, hann inte tänka på Elfsborg speciellt länge innan han anslöt till Borås.

– Jag hörde om Elfsborg för första gången i går morse. När jag kom till träningen så fick jag höra om nyheten. Tränaren sa till mig att jag måste gå till Elfsborg för att få speltid, sa Bangura.

– Jag vet att det är mycket snack nu om vad som har hänt. Jag är en professionell spelare och det här är mitt jobb. Ärligt talat, AIK är i mitt hjärta och skulle jag få välja så hade jag valt AIK. Men det här är fotboll och jag är en professionell spelare.

”AIK hade det bästa läget”

Enligt uppgifter till Sportbladet kostar Bangura Elfsborg runt en halv miljon i månaden där 300 000 kronor går till 23-åringen.

Boråsklubben ser 2013 som möjligheternas år med ett intressant kval till Champions League.

– AIK hade det bästa läget, men sedan kom det här som en blixt från klar himmel. AIK är ett bra lag med bra fans och alla har varit snälla mot mig där. Men att komma till Elfsborg som ska spela Champions League lockade, säger Bangura.

– Det var inget lätt beslut, som ni själva märker. Men jag var tvungen att gå, det är mitt jobb.

Bangura får nummer 18 i Elfsborg.

Följ ämnen i artikeln