AIK vill behålla anfallsstjärnan

Publicerad 2012-10-30

”Vi ska prata med Celtic inom den närmsta tiden”

Mohamed Bangura, 23, anfallare, värvad av AIK från Celtic (lån säsongen ut) den 28 augusti. Kan göra comeback i AIK i helgens toppmatch mot Helsingborg.

AIK sålde Mohamed Bangura för drygt 20 miljoner till Celtic.

Nu vill AIK köpa tillbaka 23-åringen – för en betydligt lägre summa.

– Vi vill behålla honom, men det handlar om att alla parter ska vara nöjda, säger AIK:s scoutingchef Björn Wesström till skotska tidningen Daily Record.

Mohamed Banguras lånekontrakt med AIK sträcker sig säsongen ut, men redan nu förbereder sig Solnaklubben för att köpa loss anfallaren från Celtic. Bangura som gjort tre mål på åtta matcher ska, enligt den skotska tidningen Daily Record, inte ha några planer på att flytta tillbaka till Glasgow.

– Jag hade otur i Celtic. Jag blev skadad, sedan när jag kom tillbaka ville de stressa mig till att spela 90 minuter direkt. För mig är det inte bra. Jag ville ha mer tid, sa han till Sportbladet i samband med Stockholmsderbyt tidigare i höst.

Nu vill AIK, enligt Daily Record, känna av om det finns någon möjlighet att köpa tillbaka Bangura.

– Mohamed har gjort det väldigt bra och vi ska prata med Celtic inom den närmsta tiden. Vi har bra relationer med klubben och vi vill se vad de har att säga angående Mohameds framtid, säger Björn Wesström till Daily Record.

Lägre prislapp

AIK sålde sin stjärnanfallare till Celtic för drygt ett år sedan. Enligt obekräftade uppgifter fick AIK runt 22 miljoner för Bangura – om ett återköp ska bli aktuellt lär prislappen bli betydligt lägre.

– Ekonomin är så klart en del i det hela och vi är inte alls på samma nivå som Celtic, men vi får se vad som händer. Vi vill behålla Mohamed, men det handlar om att det ska vara tre nöjda parter: Celtic, AIK och Mohamed Bangura, säger Wesström

Följ ämnen i artikeln