GAIS

Slog Billingsfors – Gais sämst någonsin

avMichael Wagner, Patrik Brenning

”Hoppades att ingen skulle ta upp det”

GÖTEBORG/STOCKHOLM. Gais är historiens sämsta allsvenska lag på att vinna.

23:e matchen i rad utan seger, 1-3 mot Helsingborg, innebär att göteborgarna slår Billingsfors, Trelleborg och Örgrytes gamla rekord.

– Jag hade hoppats på att ingen skulle ta upp det där rekordet, säger tränaren Benjamin Westman till Sportbladet.

Säsongen 1946/47 misslyckades Billingsfors med att vinna en enda match på 22 raka försök i allsvenskan. En bottennotering som sedan dess tangerats av Örgryte och Trelleborg. Men nu har allsvenskan en ny rekordklubb.

Gais 1-3-förlust hemma mot Helsingborg på söndagen innebär att jumbon nu gått av planen segerlösa i 23 raka matcher.

”Tomma i blicken”

– Jag hade hoppats på att ingen skulle ta upp det där rekordet... Det är tomma blickar hos spelarna efter den här matchen. Vi hade flera bra chanser men när Helsingborg gör 1-0 så blir vi mentalt dränerade, säger tränaren Benjamin Westman till Sportbladet.
– Det är hedern vi kan fortsätta att trycka på.

Målvakten Dime Jankulovski, som nästa år ska ingå i klubbens ledarstab, lägger ingen vikt vid rekordnoteringen.

– Det är det sista jag tänker på. Gais har värre problem att handskas med – ekonomin, spelartruppen till 2013 och så vidare.

Endast 1711 åskådare

Totalt under årets 28 spelade omgångar har det bara blivit en enda seger, 2-0 mot IFK Norrköping i den femte omgången. Lägg därtill nio oavgjorda matcher och 17 förluster och ni får årets solklara allsvenska jumbo. 46/47 hade Billingsfors tabellraden 0 segrar, 3 oavgjorda och 19 förluster.

Hemmafansen har nu tröttnat på sitt Gais. Endast 1711 personer hittade till Gamla Ullevi på söndagen men de som ändå var där visade prov på humor.

– SM-guld, SM-guld, SM-guld, gastade hemmafansen efter 1-3-reduceringen i slutminuterna.

ARTIKELN HANDLAR OM