Crespo skadad när Inter fick oavgjort

FOTBOLL

”Bara” 1-1 borta mot Cagliari

Illa ute i Champions League och med en tränare som sitter löst.

Det är hårda bud i Inter.

Ändå ligger klubben tvåa i Serie A.

0–2 hemma mot Bayern München i veckan och andra raka förlusten i Champions League fick kritikerna att börja stampa i marken. Hur mycket det gungar under Roberto Mancini återstår att se.

Han har en bra bit kvar till den färdiga produkten och så mycket närmare den kom inte Mancini på söndagseftermiddagen. Responsen på CL-förlusten var halvhjärtad och halvdan:

Crespo skadad

1–1 med ett nödrop borta mot Cagliari.

Och till råga på allt gick Hernan Crespos ena lårmuskel sönder. Argentinaren har varit en av få som verkligen levererat i säsongsupptakten och vill det sig illa är han borta ett bra tag. Märkligt nog fick Crespos skada något bättre fart på Inter. Utan honom på planen gick Mancini ifrån 4–3–3-uppställningen och lät Zlatan Ibrahimovic och Adriano ta hand om forwardsplatserna.

Crespo tvingades kliva av efter 32 minuter.

Sex senare kom 1–1-kvitteringen genom Fabio Grosso.

Ibrahimovic hade en utmärkt chans att avgöra, men Cagliarimålvakten hann ut och täckte skottet.

En viss tröst åt Mancini och Inter var att konkurrenten Milan också led av sega ben efter veckans Champions League-spel och inte orkade få hål på Siena hemma på Giuseppe Meazza. Milan har inlett säsongen som Inter med tre segrar och två oavgjorda men parkerar på tre poäng som konsekvens av poängavdraget för inblandningen i sommarens mut- och mygelskandal.

Roma-seger mot Empoli

Roma visade fortsatt fin form och Montellas mål, matchens enda, gav tre poäng hemma mot Empoli. Roma toppar tabellen, tillsammans med Palermo som fortsätter att överraska. På söndagskvällen blev den på nytt tre poäng efter 1–0 borta mot Chievo. Inter är en poäng efter toppduon efter fem spelade matcher.

I övrigt tog Sampdoria säsongens första seger efter 3–2 mot Parma och i botten betar Fiorentina av det enorma berget av minuspoäng. Efter 3–0 hemma mot Catania återstår det 13 att vinna innan Florensklubben är uppe i noll poäng.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A