United till ligaledning

FOTBOLL

Solskjaer tvåmålsskytt mot Newcastle

Länge skadad och ansedd förbrukad.

Men helt klart återvinningsbar.

Veteranen Ole Gunnar Solskjaer har inte förlorat målsinnet.

En svår knäskada höll Ole Gunnar Solskjaer borta från fotbollen under en längre tid, men managern Sir Alex Ferguson höll troget fast vid den norske veteranen.

Solskjaer gick sönder hösten 2003, råkade ut för ett nytt bakslag sommaren 2004 och spelade inte en match säsongen 2004/05. Först i mitten av förra säsongen var han tillbaka.

Då trodde få att han skulle komma i närheten av den form som under flera år gjorde honom till en av Premier Leagues vassaste anfallare och avslutare.

Men Solskjaer kämpade på.

Och Fergusons fingertoppskänsla och lojalitet betalade sig.

I 40:e minuten skickade 33-åringen in 1–0, några minuter direkt efter pausen knäckte han Newcastle med sitt andra mål. Tre poäng som förde upp United i ligaledning igen.

Matchen på Old Trafford liknade mest spel mot ett mål. United var överlägset och borde ha vunnit betydligt större. En av de värsta målsumparna var Cristiano Ronaldo, i övrigt utmärkt.

West Ham United verkar befinna sig i fritt fall på grund av turbulensen kring spekulationerna om ägarbyte. Starka nykomlingen Reading drog nytta av oron och vann med 1–0 på Upton Park, segermålet fixat av Seol Ki-Hyeon redan i andra minuten.

Wigan verkade ha något på gång efter ett snabbt mål av Emile Heskey, men Blackburn vände och vann med 2–1 tack vare ett sent mål av Benni McCarthy.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM