”Vi måste bli tråkiga igen”

FOTBOLL

0–10 på två matcher blev slutet på Kalmars gladfotboll

Foto: HIF:s Razak Omotoyossi, Helsingborg i närkamp med Kalmars Tobias Carlsson.

HELSINGBORG. Kalmar ska bli tråkiga Kalmar igen.

– Helt rätt. Så måste det bli, säger Patrik Rosengren.

0–10 på två matcher blev slutet på den Kalmars gladfotboll.

– Ja, vad är det som händer? Den frågan ställde man sig redan efter förra matchen. Horribelt. Vi spelar inte så som Kalmar är bra på. Vi agerar inte som ett lag för tillfället, säger Rosengren.

”Börja från grunden”

Kalmar klarade inte att bita sig fast i anfallszonen.

– Det blev små vilopauser för laget. Mycket att jaga boll och omställningar hela tiden. Även när vi etablerat spel tappar vi bollen på enkla ställen och får ställa om, säger Rosengren vars lösning på problemet är enkelt:

– Börja om från grunderna. Dra hem laget och spela lite grisfotboll igen. Vi måste börja där igen.

För tränaren Nanne Bergstrand väntar ett stort jobb. Han ser också lösningen i en återgång till tidigare års defensivfotboll.

– Vi har en riktigt stor uppförsbacke framför oss och en riktigt stor utmaning att korrigera detta. Vi har problem att hålla ihop laget, det blir utdraget och relativt lätt att skapa bra målchanser mot oss. Vi måste se till att vi får en stabilitet. Det har varit en av grundstenarna i Kalmar FF. Vi är inte vana att spela djupt försvarsspel.

”Ari var inte back”

Andra kommer att se förklaringen i Ari Da Silva Ferreiras flytt till Holland.

– När vi får sådana här förluster är det lätt att koppla till spelare som är borta men det hjälper inte så mycket. Ari spelade inte i backlinjen.

ARTIKELN HANDLAR OM