Siktar mot storlagen

FOTBOLL

”Går vi vidare kan vi dra in många miljoner”

Häckens skrälltåg i Europa fortsätter. Nu börjar klubben att drömma om storlagen – och miljonerna de genererar.

– Går vi vidare härifrån kan vi dra in många miljoner, säger sportchefen Carl Fhager efter 1–1 mot Dunfermline.

Efter 1–1 i Göteborg och seger med 1–0 på Island mot KR Reykjavik tog sig superettanlaget BK Häcken vidare från Uefa-Cupens första kvalomgång. Många tyckte att det var en skräll. Undra vad de säger nu.

– Jag är mycket nöjd. Vi gjorde en fantastiskt bra match och det är kul som fan att vara här, säger tränaren Sonny Karlsson efter det 1–1 på bortaplan mot skotska Dunfermline.

Resultatet ger Häcken ett bra utgångsläge inför returen i den andra kvalomgången som spelas den 30 augusti på Ullevi.

– Vi har en bra chans att ta oss till huvudturneringen och väl där väntar storlagen. Men vi kommer att fortsätta spela vårt spel oavsett motstånd, nu får det här bära eller brista.

Tar sig Häcken vidare från dubbelmötet med Dunfermline är de inne i Uefa-Cupens första omgång. Där väntar i så fall ett dubbelmöte innan gruppspelet drar igång. Ett dubbelmöte som med största sannolikhet innebär spel mot storlag och storstjärnor.

– Vi kan få möta lag som Bayern München, Fiorentina och Tottenham. Det kan handla om ganska många miljoner som vi kan dra in på sålda TV-rättigheter och stor publiktillströmning.

Vilka summor handlar det om?

– Bara på försäljningen av TV-rättigheterna kan vi dra in 2-7 miljoner kronor. Men det där tar vi efter returen, säger Carl Fhager innan firandet börjar.

– This is our town now!

Jonatan Fast