Anfallstalang klar för City

FOTBOLL

Bojinov lämnar Fiorentina för England

Först värvades Rolando Bianchi från Reggina.

Nu ser Manchester City och Sven-Göran Eriksson ut att ha gjort klart med en till anfallstalang från serie A.

Enligt Channel 4 är Valeri Bojinov, 21, klar för klubben.

Fiorentina får cirka 50 miljoner kronor för bulgaren.

Sven-Göran Eriksson ligger i hårt för att spetsa Manchester Citys trupp inför Premier League-starten. Nästa värvning ser ut att bli Fiorentina-talangen Valeri Bojinov, 21.

Debut som 16-åring

Bojinov debuterade som 16-åring med Lecce i Serie A och spåddes en lysande framtid - i Bulgarien jämfördes anfallaren med legendaren Hristo Stoichkov. Men när Bojinov hamnade i Fiorentin gick det tyngre och det blev barara åtta mål på 36 matcher. Förra säsongen var bulgaren utlånad till Juventus i serie B. Och han vill inte tillbaka till Florens.

– Jag hoppas att jag aldrig behöver åka tillbaka till Fiorentina igen, sa Bojinov till Gazzetta dello Sport innan han åkte hem till Bulgarien på semester. Anfallaren hade klart för sig vilket han ville spela i nästa säsong.

– England skulle vara en perfekt lösning.

Svennis och Manchester City verkar nu ha knytit upp talangen till sig. I City blir Bojinov lagkamrat med landsmannen Martin Petrov.

Femte spelaren klar

Sven-Göran Erikssons femte nyförvärv är klart för Manchester City.

Försvararen Javier Garrido lämnar Real Sociedad och City får betala 25 miljoner kronor för 22-åringen.

– Det är en bra spelare som vi ville behålla. Men han vill till England, säger Real Sociedads Chris Coleman till Sky Sports. Javier Garrido kommer enligt Sky Sports att skriva ett fyraårskontrakt med klubben.

Enligt tidningen Manchester Evening News är Vedran Corluka, 21, på väg till Manchester City. Den kroatiske försvarstalangen har kontrakt med Dinamo Zagreb men är väldigt nära en övergång om City kan ordna med ett arbetstillstånd.

Jörgen Källström

ARTIKELN HANDLAR OM