”Han har fel i huvudet”

FOTBOLL

Ordkrig efter derbyt – Augustsson nersparkad och hånad

Först sparkade Daniel Nicklasson ner Elfsborgs Andreas Augustsson på planen.

Sedan attackerade Gaisaren stjärnbacken ytterligare efteråt.

– Augustsson har något fel i huvudet, säger Nicklasson.

Foto: TVEKADE INTE Domaren Jonas Eriksson visade Daniel Nicklasson det röda kortet efter attacken på Andreas Augustsson. Foto: BILDBYRÅN

Väst-derbyna mellan Gais och Elfsborg har blivit riktigt heta historier.

Boråslagets segersiffror, 5–1 i går, döljer mycket dramatik.

Gais gjorde 1–0 och hade jätteläge på 2–0.

Men under första halvleks slutminuter bytte matchen helt skepnad.

Elfsborg vände till 2–1 efter flera individuella misstag i Gais och på tilläggstid fick göteborgslaget mitt- fältaren Daniel Nicklasson utvisad.

”Han får hjärnsläpp”

Tv-bilderna visar hur Nicklasson grovt sparkar ner Elfsborgs mittback Andreas Augustsson bakifrån och får rött kort direkt.

– I situationen före tryckte Augustsson upp händerna i ansiktet på mig och slog till mig på käken, säger Nicklasson och fortsätter:

– Då vänder jag mig om och sparkar till honom på benet. Och då är det precis som om han dör. Augustsson håller på med mycket skit.

Efter matchen var Elfsborgsstjärnan lika förbannad på själva nedsparkningen som på Nicklassons verbala angrepp.

– Det är ju han (Nicklasson) som får ett hjärnsläpp och sparkar ner mig. Han borde hålla en låg profil och erkänna sitt misstag – inte anklaga mig.

Nilsson försvarar inte

– Det enda som hände momentet innan var att vi hakade i varandra i löpduellen. Tål Nicklasson inte lite kroppskontakt får han börja spela basket istället, säger Andreas Augustsson.

Elfsborgsförsvararen blev också varnad i situationen eftersom domaren Jonas Eriksson uppfattat att Augustsson dragit Nicklasson i tröjan.

– Självklart var det dumt av mig att sparka till Augustsson. Men jag reagerade instinktivt. Jag gör inget sådant omotiverat, säger Daniel Nicklasson.

Men inte ens Gais tränare, Roland Nilsson, tar Daniel Nicklasson i försvar.

– Det var en idiotisk utvisning. Man får inte reagera på det sättet även om man tycker att det som händer en är dumt, säger Nilsson.

Henrik Lundgren ,Michael Wagner

ARTIKELN HANDLAR OM