Guldrycket

FOTBOLL

Dida stor syndare när Inter ryckte i tabellen

Foto: hoppfull ”Vi spelar bättre och bättre. För att vara bäst måste man visa det på planen och vi ska ge allt, säger Zlatan efter derbysegern i Milano.

Här agerar Dida tomte.

Och Inter fick precis det som stod på önskelistan – tre poäng i Milanoderbyt.

– Alla gör misstag, säger Milans tränare Carlo Ancelotti.

Esteban Cambiasso blev stor derbyhjälte för Inter. Ett mål och en assist. Först spelade han fram Julio Cruz, sedan satte han själv 2–1-målet i den andra halvleken.

– Jag sköt så hårt jag kunde, den gick in och jag är glad att kunna glädja alla fansen, säger matchhjälten till Inters hemsida.

Lika stor derbyhjälte, som Cambiasso är, lika stor syndabock är Milans brasilianske målvakt Dida.

Efter en usel nickrensning av veteranen Paolo Maldini, fick Cambiasso chansen att dra till.

”Inte lätt att vända”

Ett hårt skruvat skott, som dock gick mitt i målet. Problemet var att Dida oförklarligt slängt sig till vänster. Efteråt försvarades han av tränare och lagkamrater:

– Det händer att målvakter gör misstag. Jag gillar inte att lägga allt ansvar på en enskild spelare. Vi har fortfarande fullt förtroende för honom, säger tränare Ancelotti.

Högerbacken Massimo Oddo:

– Alla kan göra misstag, men vi är ett lag, en kompakt grupp. Vi både vinner och förlorar som ett lag

Zlatan Ibrahimovic kom inte riktigt loss i matchen. Han hade problem i spelet mot Alessandro Nesta och Gennaro Gattuso. Men han var nöjd med vändningen, efter Andrea Pirlos drömfrispark, och segern:

– Det var inte lätt att komma tillbaka mot ett lag som Milan, men vi gjorde det och det här ger oss ännu mer självförtroende, säger Zlatan till Inters hemsida.

I och med segern gjorde Inter ett ryck i tabellen och kan fira jul med sju poängs ledning före Roma.

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A