Jonevret tror inte på hjälp från Bajen: Räknar med Göteborg

FOTBOLL

Djurgården kan inte räkna med någon hjälp av Hammarby i kväll.

Sportbladets statistik visar att både Bajen och AIK vikt ner sig totalt mot Dif:s toppkonkurrenter de tidigare guldåren.

- Det är skrämmande siffror. Men vi har i alla fall räknat med att Göteborg vinner, säger Kjell Jonevret.

Foto: Sugen på seger "Det är vår skyldighet att vinna mot Göteborg. Dessutom finns det en Royal League-plats på spel", säger Anders Linderoth.

Djurgården har tagit två allsvenska guld på 2000-talet, men inte är det tack vare Hammarby och AIK. Både 2002 och 2003 är det Malmö som jagat i Dif toppen. Och båda åren har de andra Stockholmslagen klappat ihop totalt mot MFF på hösten, bara en poäng och sanslösa 1-15 i målskillnad på fyra matcher.

Skrämmande siffror

- Jag minns framförallt när AIK förlorade stort på slutet när de kunde hjälpa Djurgården. Jag vet inte, det kanske bara är tillfälligheter. Det är skrämmande siffror du har, men statistik bryts ju ibland, säger Kjell Jonevret.

Men Kjell Jonevret tror inte att Hammarby kommer att kunna hjälpa Djurgården i kväll.

- Jag tror att Hammarby kommer att ge allt. De är sugna på Royal League och vill visa att de är ett topplag mer än bara på pappret. Det är dessutom sista dansen på Söderstadion i år, så de vill säkert avsluta med en vinst hemma. Men sen vet jag inte om Hammarby är tillräckligt bra för att slå Blåvitt. Vi har i alla fall räknat med att Göteborg vinner.

Hammarbytränaren Anders Linderoth säger att hans lag kommer att ge allt för en seger.

- Naturligtvis. Kan vi vinna i morgon så ska vi göra det. Det är vår skyldighet att försöka slå Göteborg. Och dessutom finns det en Royal League-plats i potten. Det är viktigt för oss, där finns pengar att tjäna, säger Linderoth.

"All fokus på Öis"

Kjell Jonevret tror inte att ni är tillräckligt bra för att slå Blåvitt"

- Det får stå för honom. Jag tror att vi är så bra, annars är det ju inte lönt att spela överhuvudtaget.

Men Kjell Jonevret säger att han är måttligt intresserad av hur det går på Söderstadion.

- All fokus ligger på Öis. Vinner vi där spelar det andra inte så stor roll. Jag hoppas ju att Bajen tar poäng så det blir klart redan nu, men samtidigt hade det varit skönt att få leka hem det på Stadion i sista omgången.

David Tanentsapf

ARTIKELN HANDLAR OM