Sverige 2 – England 0

FOTBOLL

Landslaget snodde Svennis drömhotell – precis som i EM

BREMEN

Här besegrar vi England - innan VM ens börjat.

För andra mästerskapet i rad blåste Blågult Beckham & Co på drömboendet.

- Trivs spelarna presterar de bättre. Det är jag helt övertygad om, säger förbundskapten Lars Lagerbäck till Sportbladet.

Foto: varsågod, olof - bara att njuta Landslagets hotellfixare Mats Engqvist och mittbacksstjärnan Olof Mellberg anlände till Park Hotell i Bremen går – och var på gott humör.

Dag hade blivit eftermiddag när spelarbussen stannade till framför Park Hotel i Bürgerpark i Bremen. Det luktade rhododendron och förväntningar då Zlatan, Ljungberg och de andra spelarna klev in på hotellet, eller om det nu var rakt in i en dröm. Det enda som är klart är att Tyskland tog emot i sin vackraste skrud.

Det enda femstjärniga

Sverige gjorde det igen. Det var här, på Bremens enda femstjärniga hotell, Svennis England ville ha sin bas. Det blev inte så. Precis som under EM i Portugal för två år sedan hann Sverige före. Redan i maj 2005 - innan VM-biljetten var säkrad - var preliminärbokningen gjord. Svennis och hans mannar tvingades tänka om och ska nu bo på spökhuset Schlosshotel Bühlerhöhe i Bühl.

Började i februari - 05

Nu ska segern i kampen om det bästa boendet ge extra krafter till kampen på VM-stadion i Köln den 20 juni.

- Vi har lärt oss av engelsmännen, att man måste vara tidigt ute. Redan i februari-mars förra året startade arbetet, berättar Lars Richt, chef för förbundets fotbollsenhet.

Mats Engqvist, landslagssekreteraren, har varit huvudansvarig för boendefrågan och inser att han och Sverige vunnit den matchen. Han ler när han tittar ut över den konstgjorda sjön.

Sverige vann...

- Det tycker jag också, även om jag inte har sett motståndarnas boning. Jag har goda relationer med mina engelska kollegor och unnar dem allt gott, men England är trots allt lite storebror, säger Engqvist.

100 000 kronor/natt

Förbundet lägger ut stora pengar på boendet.

Enbart rumskostnaden är runt 100 000 kronor natten.

- Det är jättemycket pengar, men det är viktigt att vi har ett bra boende. Går vi vidare från gruppen är det värt pengarna. Jag tycker att det här är den bästa förläggning vi har haft, säger Engqvist.

Är boendet viktigt för att Sverige ska lyckas i fotbolls-VM?

- Jag hoppas och inbillar mig det. Vi har haft relativa framgångar de senaste åren och lägger ner mycket på det här. Engelsmännen har folk som reser runt och gör sånt här åt dem. Vi gör allt själva för att vi vet vad vi vill ha. Vi hoppas att det ska betyda något. Jag har stämt av med killarna och de är mycket nöjda, säger Engqvist.

... och spelarna gillar sitt boende i Bremen

Englands hotell - ett spökslott

Läs också:

Stefan Holm