Edmans kamp mot klockan

FOTBOLL

Fotskadan inte läkt - nu kan VM vara i fara

Erik Edman är ett givet namn när VM-truppen presenteras i morgon.

Frågan är om han blir spelklar i tid.

27-åringen plågas fortfarande av sin fotskada.

- Det är ingen bra situation. Jag skulle ljuga om jag säger något annat, säger vänsterbacken till Sportbladet.

Foto: ULF HÖJER
Given i VM -men hinner Erik Edman blir frisk ?

När Rennes i lördags åkte till Saint-Étienne för att jaga tredjeplatsen i franska ligan och en plats i kvalet till Champions League stannade Erik Edman kvar i Bretagnes huvudstad för att fortsätta sin kamp mot klockan.

Utgången är fortfarande oviss för ytterbacken som för fem och en halv vecka sedan lämnade ett träningspass med en spricka i ett ben i vänsterfoten.

Känner smärta

Gipset är borta sedan snart fyra veckor och träningscykeln har ersatts med löpträning, men Edman är inte återställd. Vid sprint, löpning i sidled och tvära vändningar blir han påmind om skadan. Det är likadant vid träning med boll.

"Inte orolig"

- Konditionen är det inget fel på, men träffar jag bollen på ett visst sätt känner jag smärta. Det känns ändå okej. För varje fyradagarsperiod som går gör jag framsteg. Det blir bättre och bättre. Förhoppningsvis kan jag börja träna vanlig fotboll den här veckan.

Är du orolig, att det inte ska bli något VM för din del?

- Njae. Jag vet inte, men jag skulle ljuga om jag sa att jag inte tänkte tanken. Det är trots allt en fraktur, ingen skada man kan skynda på. Hur mycket jag än vill kan jag inte göra så mycket. Det tar sin tid. Fast vi är inte där än, att jag är orolig.

Vad har du sagt till Lars Lagerbäck?

- Jag har sagt som det är, så vi får se vad som händer. Det är klart att det inte är någon optimal situation, säger Erik Edman.

Stefan Holm