Karriären är i fara

FOTBOLL

Zlatan kan fastna på fotbollens bakgård: Juventus vill inte sälja

Foto: Skräckarena i Serie B Stadio Romeo Neri – Riminis hemmaarena.

Domarskandalen kan få förödande konsekvenser för Zlatan Ibrahimovic.

Flera italienska källor säger till Sportbladet att Juventus vill behålla sin anfallare – även om klubben degraderas till serie B.

– Han kan få sin karriär förstörd, säger en källa.

En degradering till serie B skulle innebära att Juventus gör enorma ekonomiska förluster, vilket i sin tur tvingar laget att göra sig av med en stor del av sin spelartrupp.

Men flera källor säger till Sportbladet att 24-årige Zlatan Ibrahimovic, som i nuläget har kontrakt med klubben till 2008, är en av få spelare som klubben absolut vill behålla, främst eftersom han är en långsiktig lösning på grund av sin låga ålder.

Bunden av kontraktet

Enligt bland annat Gazzetta dello Sport är ligger äldre spelare som Emerson, 30, och Alessandro Del Piero, 31, närmare till hands för en försäljning.

– Självklart, får man 300 miljoner från Real Madrid säljer man Ibra men annars är han bunden av sitt kontrakt och vill Juve inte sälja och flyttas ner blir han serie B-spelare och kan inte göra något åt det, säger en källa.

Zlatan riskerar att missa Champions League-spel. För anfallaren, som har som mål att bli världens bäste, är beskedet ett enormt bakslag.

Nyheten är också ett dystert besked för det svenska landslaget. Att Sveriges kanske viktigaste spelare kan tvingas husera på fotbollens bakgård mot lag som Arezzo och Crotone kan bli förödande i det kommande EM-kvalet.

– Han kan få sin karriär förstörd, säger en källa.

Capello lämnar inte

I Juventus tar man beskedet om nedflyttningshotet med ro. Efter att laget bärgat seriesegern bröt klubben också sin pressbojkott. Tränaren Fabio Capello, som de senaste dagarna placerats i Inter, förnekade alla rykten.

– Min framtid är definitivt i Juventus, eftersom jag är knuten till Roberto Bettega (vicepresident) och marknadsdirektören Romy Gai. Jag har haft det väldigt bra här och ser ingen anledning att lämna klubben, säger Capello till Sky.

Stannar du även om klubben degraderas?

– Varför skulle det hända? Jag ber alla att vänta, eftersom folk skyndar att döma i det här fallet utan att ha alla fakta. När utredningen är klar kanske vi alla skrattar åt de vilda anklagelserna. Vi står nära direktörerna och är tacksamma för det hårda oss de gjort för oss. Att attackera Luciano Moggi har blivit en nationalsport.

Läs också:

David Tanentsapf, Jennifer Wegerup

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A