...men England vill inte hjälpa Sverige

FOTBOLL

Peter Crouch: "Vi vill ha nio poäng"

1 av 3 | Foto: NUMMER 21, OSLAGBART? Peter Crouch jublar efter 1–0-målet.

NÜRNBERG

England är klart för åttondel.

Men vänta ingen svenskhjälp från Svennis landslag.

– Vi vill sluta med nio poäng efter gruppspelet, säger Peter Crouch.

I 83 minuter gjorde England en Sverige. Öste på och skapade chans på chans mot Trinidad och Tobago utan att kunna utnyttja övertaget.

Sen steg 198 centimeter Peter Crouch till väders och nickade in 1-0.

- Skönt att vi till slut fick utdelning. Det är underbart att spela tillsammans med David Beckham som kan slå så perfekta passningar, säger Crouch.

Tidigare i matchen hade han blivit helt frispelad av Beckham men valde då att försöka med en sorts flygande konstspark i stället för att stå upp och ta emot bollen.

Crouch hade all tid i världen till det och då såg det ut att bli en sån där dag som Sverige hade mot Trinidad och Tobago.

Organiserat försvar

- Trinidad och Tobago har ett väl organiserat försvar och vi visste hur svårt de hade gjort det för Sverige. Vi blev inte förvånade över problemen vi fick, säger Crouch.

Sverige och England möts efter att Tysklands grupp är färdigspelad. Det innebär att England kan "välja" om man vill bli etta eller tvåa medan Sverige måste ha minst en poäng för att inte kunna hotas av Trinidad och Tobago.

Frank Lampard tycker inte att England kan välja motståndare i åttondelen:

- Det är lag med två olika spelstilar. Tyskland spelar på hemmaplan och Ecuador är ett bra lag. Båda har vunnit sina två inledande matcher. Hur skulle man kunna välja vilket som är bäst att möta?

Peter Crouch håller med:

- Vi tänker inte på det. Det viktigaste är att koncentrera oss på matchen mot Sverige.

Liv på gatan

Inför matchen mot Trinidad och Tobago hade engelsmännen en del problem med nattsömnen.

- Det var en hel del liv på gatan med engelsmän och tyskar utanför hotellet men vi hade fått utdelat öronproppar som vi använde, säger Peter Crouch.

Segern mot T&T var solklar till slut, men det engelska spelet visade brister.

- Vi har vunnit våra två inledande matcher och är vidare från gruppen utan att ni har sett det bästa av oss ännu. Vi vet att det kommer längre fram i turneringen, säger David Beckham och fortsätter:

- Vi vill visa det och vinna för de underbara fans vi har. Dom slutar aldrig att heja på oss.

Becks hörde tydligen inte de massiva buropen när lagen lämnade planen efter första halvlek...