Var är Kungen och Silvia när man behöver dem?

FOTBOLL

FRANKFURT

Nej visst, okej då, jag håller med:

Det var ingen hejdundrande fotbollsuppvisning när England äntligen vann en premiär i ett stort mästerskap, 1-0 mot Paraguay, men det hade ju kunnat vara värre.

- Sluta klaga, sa jag till Drevet. Fattar ni hur det känns att vara svensk efter 0-0 mot Trinidad & Tobago?

Det var nämligen ett kolossalt gnäll i kulisserna.

Efter den officiella presskonferensen tvingades Sven-Göran Eriksson bort till en sidokorridor för ett slags korsförhör utfört av de hårdaste av de hårda i den engelska pressen.

Som utlänning fick jag egentligen inte vara där, men den väldige Mr Bison stoppade ner mig i bröstfickan och sen kunde jag spana ut mellan revbenen på Skelettet och tjuvlyssna.

Svennis fick gå i försvarsställning.

Det klagades med rätta på den väldigt svaga engelska insatsen efter paus.

Det klagades ännu mer på Michael Owen.

Det klagades alldeles speciellt på det faktum att det borde varit en forward till i den engelska truppen. Till exempel Jermaine Defoe i stället för mittfältaren Jermain Jenas.

Det drogs paralleller med VM 2002 och EM 2004, då England hade för vana att krokna i andra halvlek och oavsiktligt bli för defensivt.

Jag tyckte faktiskt lite synd om Svennis.

Där stod han med tre färska poäng, blott den andra engelska premiärsegern på de tio senaste storturneringarna, och blev smått kölhalad av Drevet. Det var dessutom Englands sjunde raka landskampsseger.

- Det kanske säger en del om vår mentalitet när vi ändå inte är nöjda, funderade Mr Bison.

Howard på The Sun menade att England-Paraguay efter VM kommer att betraktas som den sämsta matchen i hela turneringen.

"The suns" fel

Under presskonferensen med Paraguays coach Anibal Ruiz erbjöds hörlurar till alla som ville ha en direktöversättning från spanska till engelska. Nu tog Howard demonstrativt på sig samma lurar för att låtsas kräva en översättning av Svennis engelska. Det var lite taskigt, men jag tror inte Svennis såg det.

Svensken försökte i alla fall förklara att hettan hade varit ett stort problem för England efter paus.

- It was the suns foult, sa Svennis.

Varpå Howard givetvis gastade:

- The Sun? Vad har vi nu gjort?

Jag vet inte, det var en märklig match, på många sätt väldigt lik öppningsfighten mot Sverige 2002. Med 1-0-ledning i halvtid kom England ut och liksom bara " krympte ihop, försvann och slutade springa.

Steven Gerrard såg fantastisk ut före paus, jag tänkte att "herregud, den där mannen kommer att vinna VM åt England", och hans samarbete med Frank Lampard funkade bättre än jag sett tidigare. Men var tog han vägen de sista 45? Var det möjligen det tidiga gula kortet som gjorde honom försiktig? Eller känning av ryggen?

Peter Crouch var också alldeles utmärkt och faktiskt bäste engelsman sett över 90 minuter. Men han hade liksom aldrig nån att lira boll med.

David Beckham låg som vanligt bakom målet på en fast situation, och jag gillar att Svennis har beordrat honom att hålla bredden på högersidan, det är bättre att han stannar där än vandrar inåt och förvirrar Gerrard och Lampard. Men Englands ytterspel var bedrövligt, det kom knappt ett inlägg på hela matchen.

Varken Gary Neville eller Ashley Cole, ytterbackarna, hade för övrigt nån bra dag.

Inte nån sprakande fotbollsfest, alltså. Men som sagt: tre poäng.

Jag tror Svennis mår otroligt mycket bättre än Lars Lagerbäck, sen får Drevet leta fel hur mycket det vill.

Var är Persson?

Det oroar mig en aning att Paraguay såg nöjt och belåtet ut efter 0-1 i en VM-match. Vafan " borde de inte ha jagat desperat efter en kvittering? Hur mycket hade de trott att de skulle få stryk med? 7-0?

Manager Ruiz var också smackande belåten efter förlusten och det antyder att det är i nästa match, mot Sverige, som Paragauay kommer att bitas som pirayor i Amazonasfloden. Det är då Valdez och Santa Cruz ska hitta rätt med sitt småfyndiga väggspel framför mittbackarna.

Usch.

Jag har nog tyvärr tippat rätt, det blir England och Paraguay som går vidare.

Eleganten och Laptop fnissade elakt åt mig i natt när de fått rapporter om Sveriges fiasko mot ett T&T med en man kort.

Å andra sidan:

England har kunglig hjälp här. Prins William gick in i det engelska omklädningsrummet med en lyckönskning från drottning Elizabeth. Och över 10 Downing Street hade Tony Blair hissat den engelska flaggan.

Var är Kungen och Silvia? Var är Madde? Vad gör Persson?

Vi behöver all hjälp vi kan få, vi måste ta tag i det här nu.

Jag kan inte sitta som ensam blågul i det här gänget och försvara Sverige. Det känns som om Drevet pinkar på oss svenskar just nu, både Lagerbäcks gäng och en man vid namn Eriksson.

Peter Wennman