Tillbaka - redo sänka Sverige

FOTBOLL

BADEN-BADEN. Nu är det alltså inte frågan "OM".

Utan "NÄR".

Wayne Rooney ska spela i VM, som väntat, men hur länge tänker Svennis hålla honom utanför laget?

Foto: Wayne Rooneys plan landade i Tyskland sent i går kväll.

Den 20-årige United-stjärnan landade i mörkret på Karlsruhes flygplats sent i går kväll efter en dag som innehållit stor dramatik.

Rooney, den svenske läkaren Leif Swärd och FA-chefen David Davies flög med privatjet till lyxkliniken Whalley Range i Manchester i går förmiddag, och så fort de landat följde hela England skeendet via direktsänd tv.

Fotbollens dokusåpa

Det var som en dokusåpa, beskådad av fotbollsfans runt om i Europa, när Rooney anlände till sjukhuset, röntgades, lämnade kliniken med bister min, åkte hem till svärföräldrarna i Liverpool, lämnade huset med ännu bistrare min, anlände till sjukhuset igen - och efter ytterligare ett par timmar kom ut med ett litet, snabbt leende på läpparna.

Jättejubel i England

När det äntligen stod klart att Wayne satt på 21.00-planet tillbaka till Tyskland drog ett jättejubel genom hela det fotbollsgalna England.

Efter att ha fått klartecken från Swärd, United-läkaren Tony Gill och fystränaren Rob Swire kommer nu Wayne att testa sitt skadade fjärde mellanfotsben mer på allvar under de kommande dagarna, och om träningen i tyska Mittelberg ger besked om att Rooney är fullständigt spelklar kan han bli aktuell för spel redan till gruppspelsmatchen mot Sverige.

Peter Wennman