Peter Wennman: Tre Premier Leauge-mål nu borde Lagerbäck vara intresserad

FOTBOLL

En svensk anfallare som gör två mål på Englands landslagsmålvakt Paul Robinson - är det inte just precis det vi vill se?

Gärna repris på det i VM i sommar, tack.

Nu lär ju inte Wigans Andreas Johansson finnas med på planen när Sverige och England ryker ihop i Tyskland, det vore en riktig högoddsare, men det såg onekligen trevligt ut när han överlistade mål-Robinson två gånger på White Hart Lane.

Kanske betyder också Andreas utmärkta insats mot Tottenham (2-2) att han får en plats i den landslagstrupp som Lars Lagerbäck presenterar i morgon. Det vankas möte med Irland i Dublin den 1 mars, och efter tre ligamål den senaste tiden och alltmer speltid i Wigan bör Lagerbäck vara nyfiken på ex-djurgårdaren.

Varit "terrific"

Frågan är dock vad som är viktigast för Andreas den här veckan:

Att komma med i den truppen eller att få spela från start när Wigan möter Manchester United i ligacupfinalen i Cardiff.

Han har nämligen gett Wigans tuffe manager Paul Jewell nåt att tänka på efter att i början av säsongen varit mycket långt från startelvan.

- Andreas har varit "terrific" de senaste veckorna. Jag får verkligen grubbla på hur jag ska formera laget i cupfinalen, sa Jewell till BBC i går.

Svensken med det märkligt trippade, knyckande löpsteget visade i går hur bra han kommer överens med anfallsstjärnan Henri Camara. Deras samarbete före Andreas snygga 2-1-mål, då de "väggade" bort Tottenhams Ledley King, var en riktig höjdare.

Dessförinnan hade Andreas också gjort Wigans 1-0 när Camara stod i offsideposition.

Hur piggt som helst

Tottenham kvitterade till 2-2 (Jermaine Defoe), men upplevde ändå det hela som två bortkastade poäng. Spurs har jätteläge att nå den åtråvärda fjärdeplatsen

i ligan (Champions League) och inte råd att tappa hemmapoäng mot nykomlingar.

Men Wigan är som ni vet inte en nykomling av det normala slaget. I ett läge där kontraktet är räddat och koncentrationen borde varit på cupfinalen nästa helg gick de blåvita ut och spelade hur piggt som helst under besöket i norra London.

Spurs egen Zlatan

Det hjälpte inte att Spurs har sin egen Zlatan, en riktig superstjärna på gång:

Ahmed Mido, 23 år på torsdag.

Man blir nästan full i skratt när man ser hur lik Zlatan han är i utseende, utstrålning, spelstil och manér på planen.

Jag vill inte påstå att den långe egyptiern är lika bra som Zlatan än, men han har kapacitet att komma upp på samma nivå.

Midos tilltag att skälla ut Egyptens förbundskapten och kalla honom "åsna" inför öppen ridå under Afrikanska Mästerskapen vittnar också om en sällsynt kort stubin. Men även om han haft en del dumheter för sig under karriären kan man konstatera att han, precis som Zlatan, fått onödigt stränga domarögon på sig.

En juvel

I går dängde han bollen hårt i backen i samband med ett inkast och fick omedelbart gult kort för protest. Det såg löjligt ut. Andra stjärnor kommer undan fast de står och gapar otidigheter rakt i domarens ansikte.

Nå, Mido är en juvel för Spurs i tider då fansen inte riktigt vet vilket ben de ska stå på.

Å enda sidan har de en klubbledning som varskor om att namnet White Hart Lane snart kan vara ett minne blott, och att arenans namn ska säljas till lämplig sponsor. Det är känslomässigt upprörande för alla vita hjärtan.

Å andra sidan har de kanske Champions League-spel att se fram emot nästa år och behöver nya, fina sponsorpengar för att köpa ett par riktiga storfräsare. Att sälja arenanamnet kan samtidigt betyda en ny glansperiod för fotbollslaget.

ARTIKELN HANDLAR OM