Allsvenskan i fotboll

Sundsvalls problem fortsätter – ny förlust i kväll

FOTBOLL

Riskerar att tappa två nyckelspelare

Fredric Lundquist och Öyvind Svenning på väg till Norge...

...och ny förlust i bottenträsket i kväll.

Gif Sundsvall har problem.

– Press? Jag vet inte...grabbarna i det här laget har varit med och legat därnere i jag vet inte hur många år, så det känns inget speciellt, säger Sundsvalls-kaptenen Patrik Eriksson-Ohlsson efter 1–2-förlusten.

Fler problem. Gif Sundvalls 1–2-förlust borta mot Helsingborg förvärrar problemen i bottenstriden.
Fler problem. Gif Sundvalls 1–2-förlust borta mot Helsingborg förvärrar problemen i bottenstriden.

Norska storklubben Viking Stavanger är på jakt efter Gif Sundsvalls båda nyckelspelare Öyvind Svenning och Fredric Lundqvist och har tydligt deklarerat att det finns pengar för ett köp.

Turbulensen fanns runt Gif Sundsvall redan före avspark på Olympia i kväll, och inget blev lugnare efter 90 minuter. Giffarna tappade en 1–0-ledning till förlust 1–2.

– Ja, vad ska man säga? Vi spelade otroligt bra under de första 25-30 minuterna men orkade inte hålla i det, säger Eriksson-Ohlsson.

Sundsvall fick en bra start på den viktiga bortamatchen när Tobias Eriksson producerade sitt första allsvenska mål i karriären.

Eriksson bröt på mittplan, spelade ut till Andreas Hermansson på kanten, följde själv med upp i anfallet och drog enkelt in returen på Hermansson tunga skott.

– Det hör inte till vanligheterna direkt. Helsingborg gick bort sig lite på min löpning och det var bara att raka in returen. Vi spelade helt okej under den första halvtimmen, säger Eriksson.

Hif-mittbacken Fredrik Björck var långt ifrån nöjd med den första halvleken, trots att Olivier Karekezi kvitterat precis före paus.

– Vi spelade inte bra någonstans på planen egentligen och satte ingen press alls. Johan Andersson (Sundsvall-backen) fick stå och måtta där bak och fördela bollar och han har ett bra tillslag.

Vändningen kom i andra med ett matchvinnarmål av Eldin Karisik i den 77:e minuten. Karisik satte pannan till Gustaf Anderssons fina högerinlägg.

De tre poängen lyfter Hif till en fjärdeplats i tabellen.

– Det här var viktiga poäng för Hif som tar laget i rätt riktning i tabellen igen. Publiken på Olympia brukar ju vara kräsna, men nu applåderade de till och med, säger expertkommentatorn Jens Fjellström i Com hem-sändningen.

Anders Burström

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Allsvenskan i fotboll

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll