Allsvenskan i fotboll

Hammarbys 2–1 ger ett uns av arbetsro

FOTBOLL

Piñones-Arce: Det känns underbart

Hammarbys tunga bortasvit är bruten.

2–1 mot Halmstad gav tre viktiga poäng.

– Det kändes underbart att få göra mål, för en gångs skull fick vi lite arbetsro i matchen, säger Pablo Piñones-Arce i Com Hem-sändningen.

Målskytt. Pablo Piñones-Arce fick fart på målskyttet – och Hammarby vann.

Målskytt. Pablo Piñones-Arce fick fart på målskyttet – och Hammarby vann.

Foto: Bildbyrån

Hammarby reste till Örjans vall för match mot Halmstad med fyra raka bortaförluster i bagaget och dessutom med ett tungt kritikermoln hängande över lagets offensiva spel.

Hammarby reste hem med tre poäng – och nytt självförtroende. Petter Andersson ordnade 1–0 och Piñones-Arce ökade till 2–0, innan HBK reducerade.

– Hammarby var riktigt tända och taggade och vann lite fler närkamper än oss under hela matchen, mer behövs inte för att vinna, så lite är det som skiljer mellan de här lagen, säger HBK-tränaren Janne Andersson.

Med flera nyckelspelare skadade och Jeffrey Aubynn avstängd var det ett pressat och åderlåtet ”Bajen” som kom till spel mot hemmastarka Halmstad.

Förlust och laget hade blivit indraget i bottenstriden. Nu kan Linderoth i stället börja blicka uppåt i tabellen.

– Det som var allra mest glädjande var att alla ersättarna verkligen tog chansen och visade att dom vill vara med och slåss om en plats i startelvan, säger Linderoth och avser inte minst Erkan Zengin, Erik Johansson och Petter Andersson – den sistnämnde som visade sig vara en lysande ”nödlösning” på topp i par med Pablo Pinones-Arce.

– Jag är otroligt nöjd å killarnas vägnar. För vi var verkligen värda segern. Det har vi varit i många matcher tidigare, men skillnaden var att i dag vann vi, konstaterar han lättad och lycklig, säger Linderoth till TT.

Anders Burström, TT

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Allsvenskan i fotboll

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll