Superettan

AIK-supporter åtalad efter bråk i Göteborg

FOTBOLL

Erkänner knytnävsslag

Den 24-årige AIK-supporter som häktades efter bråket på Gamla Ullevi i Göteborg den 13 juni åtalades på torsdagen vid Göteborgs tingsrätt, misstänkt för misshandel. Enligt åtalet gav han en man ett knytnävsslag i ansiktet. Vid polisförhören har han erkänt.

Bråket uppstod några minuter innan matchen mellan Gais och AIK i superettan skulle börja. Ett 30-tal AIK-anhängare tog sig över staketet på sin sektion av arenan och rusade mot ståplatsläktaren där Gais-fansen stod.

Det blev en sammandrabbning under några minuter innan polis, som fanns utanför arenan, tog sig in och kunde stoppa bråket. Ingen kom till allvarlig skada.

Fyra AIK-supportrar greps och anhölls. Tre av dem försattes på fri fot dagen efter medan 24-åringen häktades. Utredningen mot de tre frisläppta är inte klar. Den har har överförts till polismyndigheten i Stockholm.

TT-Sportbladet

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Superettan

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Superettan