Roony Bardghji lämnade MFF för FCK: ”Sprängde alla ramar”

Roony Bardghji, 16, lämnade Malmö FF för FC Köpenhamn 2020.

Nu påstår danska Ekstra Bladet att supertalangen fick en sign on-bonus och årslön i miljonklassen.

Sprängde alla ramar för vad ett ungdomskontrakt på de här breddgraderna kan innehålla” skriver tidningen.

Roony Bardghji, 16 år, är en av Sveriges absolut största fotbollstalanger.

Tidigare i år beskrev en källa för Sportbladet Roony Bardghji som ”den bästa spelaren vi någonsin sett i akademin”.

Sommaren 2020 lämnade högeryttern Malmö FF – dit han anslöt 2019 från Rödeby – 14 år gammal för FC Köpenhamn över Öresundsbron.

Ekonomiska paketet ”sprängde alla ramar”

Nu uppger danska Ekstra Bladet att Bardghji fick en saftig ekonomisk ersättning för flytten till Danmark. Tidningen skriver att yttern fick en sign on-bonus i miljonklassen samt en årslön i samma storlek.

Det ekonomiska paketet beskrivs av Ekstra Bladet som: ”Sprängde alla ramar för vad ett ungdomskontrakt på de här breddgraderna kan innehålla”.

Den gångna helgen gjorde Roony Bardghji debut i Köpenhamns A-lag, i ligamatchen mot Århus. 16-åringen blev då historisk som klubbens yngste debutant och Bardghji blev även framröstad till matchens lirare.

– Han är och var en fantastisk talang. Han var hos oss och valde att gå till FC Köpenhamn. Det får vi respektera, även om det är jättetråkigt. Jag är väldigt glad för hans skull (över debuten). Det är en väldigt fin kille. Det kommer bli något stort av honom, sa Malmö FF:s sportchef Daniel Andersson i C More häromdagen.

Storklubbar intresserade – prislapp på 100 miljoner kronor

Trots att Roony Bardghji endast har varit i FC Köpenhamn i ett år har flyttrykten redan börjat florera i medier. Danska BT uppgav nyligen att storklubbar som Chelsea och Feyenoord är intresserade. Det har spekulerats om att en potentiell övergångssumma skulle hamna över 100 miljoner kronor för Bardghji.

 Roony Bardghji
Roony Bardghji
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.