”Varit ganska klar över hur situationen varit”

Zlatan Ibrahimovic spelade i sex månader utan korsband i knät.

Förbundskapten Janne Andersson vill inte avslöja om han känt till omfattningen av skadan – men antyder att han gjort det.

–Jag har varit ganska klar över hur situationen har varit, säger han.

Efter Milans Serie A-titel opererades Zlatan Ibrahimovic för den knäskada han dragit med stora delar av säsongen. Anfallaren avslöjade att han spelat utan korsband i vänster knä de senast sex månaderna och har även lagt upp en video där han visar hur han varje vecka tömt sitt knä med en lång nål. 

Ibrahimovic var med landslaget under EM-kvalet senast i mars och hoppade in sista tio minuterna i den avgörande playoff-matchen mot Polen.

”Någon visade videon”

Janne Andersson vill inte avslöja om han känt till omfattningen av skadan, men antyder att han gjort det.

– Vi har haft en dialog hela tiden sedan ett och ett halv år tillbaka så jag har varit ganska klar över hur situationen har varit. Han är för mig en fantastisk atlet och fotbollsspelare. Tyvärr har han inte kunnat visa sitt allra bästa i landslaget på grund av skadeproblematik, men det han har bidragit med vid sidan om planen har varit jättebra. Men exakt vad jag vetat och inte vetat säger jag inte här, säger han och fortsätter:

– Någon visade den här videon och det visar väl hur mycket man är beredd att offra. 

Ibrahimovic har av förklarliga skäl tackat nej till kommande Nations League-matcher, men har inte stängt dörren för landslaget i framtiden. 

– Vi kommer fortsätta hålla kontakten, sedan får vi se vad det leder fram till. Jag utesluter ingenting. Vad vi har sagt till varandra är att vi fortsätter ha en dialog, säger Andersson. 

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.