Här är IFK Göteborgs recept för premiärseger

GÖTEBORG. IFK Göteborg tog till ett succégrepp: en avslutande träning inför fansen.

Det har gett nio segrar i de efterföljande elva matcherna de senaste åren.

– Att få det stödet betyder enormt mycket, säger Tobias Sana.

Cirka 300 supportrar hade tagit sig till Kamratgården i centrala Göteborgs östra utkanter för att se hur deras IFK Göteborg med ett lugnt sista träningspass avslutade förberedelserna inför allsvenskan 2022 under lördagen.

Utsålt Gamla Ullevi

Fansen tog emot sitt Blåvitt med rök och applåder. Under söndagen premiärspelar IFK Göteborg mot IFK Värnamo på ett utsålt Gamla Ullevi (16 000 biljetter sålda hittills).

– En vanlig vardag så är det några pensionärer som promenerar förbi. En lördag som den här, med 300 personer som hejar och applåderar, det betyder enormt mycket att få det stödet, säger Tobias Sana.

I höstas skrev Sportbladet om det häpnadsväckande starka facit som IFK Göteborg har i svårare nyckelmatcher efter att uppmanat fansen att besöka träningen dagen.

Facit efter publikträningarna de senaste åren: nio segrar, en oavgjord, en förlust (guldmatchen mot AIK 2009).

– Det är nog inte en slump. Att få en klapp i ryggen när man står inför en uppgift, det lyfter en och ger energi, säger Sana och lägger till:

– Med den statistiken borde vi se till att ha här fansen lite oftare…

Förväntad startelva

Mikael Stahre:

– Det är en bra tradition med fansen på plats.

Har du sett er statistik efter publikträningarna?

– Jag har en känslomässig statistik. Jag är säker på att siffrorna är talande, säger Blåvittränaren som i stort sett förfogar över en skadefri trupp men där Hussein Carneil är avstängd (rött kort i en U19-match).

Har du elvan klar för dig? Blir det några överraskningar?

–  Ja, den är klar. Det är definitivt konkurrens om positionerna men jag skulle bli förvånad om någon ramlar av stolen av elvan. 

Fansen står uppradade på IFK Göteborgs träning.
Fansen står uppradade på IFK Göteborgs träning.
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.